Japans nasjonaldag

11. februar er Japans nasjonaldag. Hva gjør japanere da? Jo, de har fri fra skole og jobb, slapper av hjemme, drar på shopping, kjører slalom, drar på tur, eller hva en måtte ønske å gjøre på en fridag. Her er ingen 17. mai stemning, for å si det sånn!

Hva gjorde så jeg denne dagen?

Jeg inviterte med to damer på tur for å se på de fine suisen-blomstene i Masuda (nedover langs kysten av Shimane). Damene er begge enker i 70 åra og venninner. Den enes mann var medlem i Nima menighet,  men døde av kreft for drøye sju år siden. Kona er ikke kristen, men ønsket kristen begravelse for ham og kommer til kirken flere søndager i året og ved spesielle anledninger. Damene har lenge hatt lyst til å se dette stedet, men ikke hatt lyst til å kjøre såpass langt selv (ca. 1 1/2 time med bil når deler av veien kjøres på motorvei). De ble veldig glade for invitasjonen til å ta en tur, for de har sett på tv hvor fint det er der.

Hva er så suisen? Nå har jeg funnet en link på internett, som på engelsk forklarer hva narcissus eller daffodil er for noe. Her er linken:

http://en.wikipedia.org/wiki/Narcissus_(plant)

På en slik offentlige fridag var det mange flere enn oss som drog dit, så det var køordning og ventetid for å kjøre veien fram til den lille parkeringsplassen. Derfor valgte vi å spasere der andre kjørte. Hele veien var det slike blomster i veikanten.

IMG_2206     IMG_2207

Vi var heldige med været! Og kombinasjonen blomsterprakt og havutsikt var jo herlig da!

IMG_2177     IMG_2176

IMG_2180     IMG_2183

IMG_2182

IMG_2191     IMG_2200

IMG_2195     IMG_2196

IMG_2192     IMG_2187

Shimanekysten er i grunnen enten klipper eller strender – med tettbebyggelse eller byer (svært få!) inni mellom…

IMG_2202     IMG_2189

IMG_2203

På tilbakeveien spiste vi lunsj  – med fin utsikt over havna i Hamada. Bildet under viser hva hver av oss spiste. Damene syntes ikke flyndra (øverst til venstre) var så god. De diskuterte smaken. Men jeg var fornøyd med alt! Dette måltidet kostet rundt NOK 100. Slett ikke verst, hva?

IMG_2210

Til et japansk måltid er det mange sorter og størrelser tallerkener og boller. Poenget er ikke at det skal være sett, men passe i farger og størrelse til retten som befinner seg på den. Smakene skal ikke blandes. Derfor er det så mange. Dessuten – først skal maten spises med øynene, så derfor må det se pent ut på hver tallerken, sier japanerne.

IMG_2211     IMG_2212

Vi var også i en onsen etterpå, dvs bad i varme kilder. Men siden man der ikke har klær på seg, er bilder uaktuelle!

Til slutt – hvorfor er 11. februar Japans nasjonaldag? Og hva slags andre nasjonale fridager er det i Japan? Den som har lyst, kan lese mer om det på følgende linker:

http://www.japan-guide.com/e/e2062.html    http://en.wikipedia.org/wiki/Public_holidays_in_Japan

11. februar er altså ikke grunnlovsdag (3. mai), men til minne om opprinnelsen av Japan. Og den opprinnelsen er vel ikke akkurat noen historisk sak…

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Blomster og dyr i Japan, Severdigheter i Shimane og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s