Chiyo Iida – en kristen ungdom som snart fyller 92 år

Har du sett den nye prosjektkatalogen til Norsk Luthersk Misjonssamband? Der kan du finne en artikkel jeg har skrevet om Chiyo Iida ved å bla deg fram til Japandelen (s. 15-18). Hun befinner seg på s. 17, men du kan også på s. 15 se damene samlet til «Amazing Grace» (matlagings- og bake gruppe) i Nima menighet. For ikke å gjenta det som står der, gir jeg deg heller en link: http://nlm.no/content/download/20017/175076/file/Prosjektkatalog%202013_web.pdf

Du skal heller få se litt flere bilder av damen.

Først fra dåpsdagen 30.05.2010.

IMG_0159

Å knele ville bli litt for vanskelig for en 89-åring. Men man kan da vel godt sitte på en stol når man blir innlemmet i Guds rike?

IMG_0170     IMG_0167

Her sammen med datteren, Midori, og barnebarnet, Megumi, og pastor Maekawa. Til høyre ser du flokken som var samlet den dagen. Flere ikke-kristne kom «for å se».

IMG_0155Det var daværende ansvarlig prest i Nima (april 2008-11), Ryuichi Maekawa (prest i Izumo), som døpte Chiyo Iida.  Han møtte jeg faktisk første gang i november 1982 på et universitet i utkanten av Osaka  by-fylke. Jeg inviterte ham til kirken, men regnet ikke med at han skulle komme. Men på julegudstjenesten i Kita Osaka i 1982 kom han for første gang og ble døpt allerede første påskedag året etter. Jeg drømte aldri om den gang at han en dag skulle bli min prest, heller ikke at han skulle bli visepresident i Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke i 2012 eller gi ut (hittil) 7 bøker!

Men det står jo noe i Bibelen om at Guds rike er slik at «det er som når en mann har sådd korn i jorden. Han sover og står opp, det blir natt og det blir dag, og kornet spirer og vokser, men han vet ikke hvordan det skjer.»               Mark 4, 26-27

Så det er ikke bare eldre damer Gud kaller, frelser og tar seg av! Han kunne t.o.m. bruke en slik misjonær som meg, som hadde liten tro på at Gud frelser dem jeg møter på min vei.

IMG_1614

Stilig dame, ikke sant? Her ankommer hun kirken i bil sammen med datteren, Midori Matsumoto.

IMG_1618

IMG_1601     IMG_1600

IMG_1609De kommer alltid en drøy halvtime før gudstjenesten begynner kl. 10.30. Mens datteren har forskjellig å forberede i kirken, bruker Chiyo Iida tiden til å legge inn bokmerker i bibel og sangbok på dagens tekster og sanger. Hun har investert i disse bokmerkene for å hjelpe seg selv til å finne fram! Husk, hun har jo ikke pleid å lese i Bibelen før hun lot seg døpe som 89-åring! Men hun bruker stadig kortere tid på å finne fram. I begynnelsen var det datteren som slo opp for henne. Nå ordner hun det selv.

Nytt av året er at hun har begynt å be for kollekten! Hun har skrevet ned hjemme en bønn som hun bruker.

Chiyo Iida er trofast! Hun er aldri fraværende på søndagene. Da må hun i tilfelle være syk, og det er meget sjelden. Da datteren var bortreist (for å besøke barn og barnebarn), og hun var uten bilskyss, bestilte hun drosje. Man holder seg da ikke borte fra menigheten av en sånn grunn…!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nima menighet og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s