Nima menighet – en liten presentasjon

Nima menighets kjerne nå for tiden er de tre damene du ser på bildet under.

Junko Kono (midten bak), Midori Matsumoto (sittende foran til venstre) og Chiyo Iida (til høyre).

Fru Matsumoto er både sekretær og hovedkasserer og alt-mulig-dame. Hun ble døpt i Tokyo-området i 1976. Litt senere kom hun flyttende til mannens barndomshjem i Takuno i Nima cho. Hun har født 8 barn, men en døde som baby. tre av døtrene er døpt. Ved siden av å være eneforsørger for barna, har hun først pleiet sin sengeliggende svigermor og så hennes ugifte søster til de døde. Og nå bor altså hennes egen mor hos henne. Hos fru Matsumoto kan jeg søke alle slags råd angående hvordan jeg skal forholde meg til saker og ting i japansk kultur her i strøket.

Fru Kono har ansvar for tre mindre regnskap. Hun kom til Nima lutherske kirke fra Jehovas vitner og ble døpt i 1994. P.g.a. arbeidet kan hun ikke komme hver søndag.

Fru Iida er vår ungdommelige «grand old lady», som kom flyttende til datteren sin for 14 år siden. Hun ble døpt i mai 2010 i en alder av 89. Hun sier selv at etter å ha observert datteren, Midori, i 11 år, bestemte hun seg for å bli en kristen. I midten av april i år fyller hun 92.

IMG_1629

De to andre utlendingene på bildet er Dagfinn Solheim, NLMs stedlige representant (SR) i Japan, og hans kone, Kari Helene.

Hvorfor de er i Nima? Jo, SR har personalansvar for misjonærene, og vi har en regel i NLM som sier at han skal ha medarbeidersamtale med oss en gang i året. Det er også viktig for SR å se plassen hvor den enkelte misjonær arbeider og møte ansvarlig prest og menighetsråd, så han kan danne seg et bredt bilde av misjonærens arbeid og dagligliv. Avstanden fra Kobe til Nima er over 300 km, så overnatting må til. Da er det kjekt å ta med kona, og for meg å få besøk over flere dager. Besøket blir lagt til en helg, så jeg også får talerhjelp. (Dette besøket var 3.-6. november i fjor.)

IMG_1625

Etter gudstjenesten har vi lunsj i kirken. Fru Iida sier hvert år med et stort smil at det kjekkeste med SR-besøket er å treffe kona…!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nima menighet og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s