Årsmøte i VJELK – noen høydepunkter

Hvert år i mars har Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK) sitt årsmøte rundt 20. mars. Vårjevndøgn er offentlig fridag i Japan, så da har folk fri fra jobb og kan delta. Men det begynner kvelden før, så de fleste må bruke en av sine få lovbestemte fridager i året for å være delegat. Det er langt å kjøre, så dagen går med.

Et årsmøte består selvfølgelig av årsberetninger, saksliste, budsjett og valg. Men noen år er det innvielse av nye prester. Etter at de er ferdige på det teologiske seminaret, må de arbeide i minst ett år på prøve som evangelist før de kan søke om å bli innviet. Så følger det ett år med oppgaveskriving, prøvepreken og jeg vet ikke hva. Det er alltid et høydepunkt på årsmøtet når en slik innvielse skjer.

Her ser du noen bilder fra 2010, da han som nå er min prest ble innviet.

Yoshiteru Fukao (født 1953) har bodd all sin tid i Kobe, hatt all sin skolegang der, og også jobbet i et Kobefirma som ingeniør. Så det var en stor overgang å flytte til Oda, en liten by på landet. Han ble døpt i Aotani menighet da han gikk i videregående og har vært aktiv i den menigheten hele livet. I mange år var han eldste.

IMG_0075     IMG_0083

Fukao ble innviet sammen med Kenta Mizuno, en adskillig yngre mann. De studerte også teologi sammen. Mizuno er prest i Ako menighet.

IMG_0078     IMG_0085

Det blir alltid overrakt blomster og gaver fra menighetene og andre nære venner. Så blir også familiene presentert.

IMG_0087     IMG_0096

Konene får også slippe til med en hilsen. Fru Fukao fortalte om hvordan det var å være kona da mannen på over 50 en dag kom og fortalte at han hadde tenkt å slutte i jobben, begynne på det teologiske seminaret og bli prest på sine «eldre dager».

IMG_0103

Fra Oda menighet stilte de mannsterkt opp for å gratulere sin nyinnvidde prest. Vi fra Nima ble invitert til å være med i flokken på fellesbildet.

IMG_0107

Ekteparet Fukao har voksne barn.

IMG_0111

2012 hadde vi et annet slags høydepunkt: misjonærinnvielse!

Maki Ikegami,  annen generasjons kristen og prestedatter, reiste senere på året til Hongkong for å arbeide innenfor Hongkong og Macau Lutherske Kirke, som også er er et resultat av NLMs arbeid. For tiden lærer hun språk.

IMG_1278     IMG_1285

Be også for disse medarbeiderne når du ber for Japan – og for Hongkong!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s