Misjonærretreat – Nikko Olive no Sato

Tidligere har jeg presentert apekattene i Nikko. Men jeg drog egentlig ikke til Nikko for å se apekatter.

Hvert år i 20 år har det i begynnelsen av mars blitt arrangert et retreat for kvinnelige misjonærer i Japan. Arrangør er Japan Evangelical Missionary Association (JEMA). I år passet det for meg å delta. I NLM får vi lov å søke på støtte til ett kurs i året, d.v.s. at vi får dekket reiseutgifter og halve oppholdet. Jeg benyttet meg altså av denne muligheten i år og reiste til Nikko 6. – 8. mars. Det var en god «vitaminsprøyte» for meg som misjonær å delta.

Nikko er et veldig berømt sted i Japan, snaue to timer med hurtigtog (Tobu Line) nord for Tokyo.  Stedet vi var, er et stykke unna de berømte stedene, men altså innenfor kommune-grensen.

Her er noen bilder fra Nikko Olive no Sato, senteret hvor retreatet ble arrangert:

IMG_2882      IMG_2881

Samlingene var stort sett i kapellet, som faktisk kalles «bedehuset» (Inori no ie). Siden temaet var Women of Royalty, skulle vi alle stille med kroner som vi først dekorerte. Vi er Guds barn og arvinger, og tilhører kongenes konge! Temaverset var Rom 8,17.

IMG_2878      IMG_2880

Deltagerne representerte mange nasjoner. Så langt jeg husker, var det deltagere fra Australia, Canada, USA, Tyskland, Sveits, Japan, Sverige og Norge.

Vi var bare to norske og en svenske. Under her ser du oss tre skandinaver: Anniken Mori (Evangelisk Orientmisjon) i midten og svenske Ann-Christine Kullberg (Evangelsika Frikyrkan).

IMG_2944

IMG_2941  Taleren var amerikanske Sandi Bradford, som sammen med sin familie har vært misjonær for Wycliffe i Papua New Guinea. (Mannen hennes, Perry Bradford, er nå leder for Barnabas International. ) Den bibeltimen jeg senest vil glemme, var nok den om «Mrs. Noah». Det står ikke mye om henne i Bibelen (1 Mos 6), men det var også noe av poenget! IMG_2928

Les selv og tenk litt over hvordan denne navnløse kvinnen levde i troen som kone, mor  og svigermor i det miljøet de bodde i. Les også Rom 15,13.

Siste kvelden hadde vi leirbål med sang og vitnesbyrd – og marshmallows med kjeks og sjokolade, akkurat som i USA. 

Litt for seg selv bak «bedehuset» var det flere bønnehytter. Nøkkel kunne hentes i resepsjonen. Innvendig så de ut som på bildet under til høyre. Kors og Jesusbilde på tømmerveggen, ellers enkelt innredet. Bordet er kotatsu, d.v.s. et bord med varme under teppet.

IMG_2946     IMG_2948

Tømmerhuset på bildet under her er «badet». Dette leirstedet har faktisk onsen (varme kilder), med «badekar» både ute og inne. (Jeg vil ha et innlegg etterpå om hva onsen er).

IMG_2934      IMG_2940

Damene på kjøkkenet hadde også lyst på kroner.

Den som forstår japansk og vil vite mer om Nikko Olive no Sato, kan klikke på denne linken: http://www.kinugawa-olive.org/

Hva har så smykkene under her med kvinneretreat å gjøre?

IMG_2927

Jo, mange av deltagerne er engasjert i å hjelpe de som ble rammet av jordskjelv- og tsunamikatastrofen 11. mars 2011. De har startet noe som heter Nozomi-prosjektet.  Folk har samlet «søppel» (ødelagte servise-deler) i ruinene, som så blir brukt til smykker. D.v.s. at et hvert smykke er unikt. «Beauty from brokenness!» Dette gir arbeid til flere kvinner som har mistet alt. Mange av dem er også blitt enslige mødre i katastrofen – med barn å forsørge. Hvert smykke er utstyrt med et kort som forteller hvem som har laget det. Dette med tanke på forbønn for vedkommende.

IMG_3064Nozomi betyr håp. Jeg har investert i julegaver… og ett til meg selv (bildet til venstre). Er det ikke stilig?

Mitt smykke er laget av Tomoko. Jeg har allerede fått skryt av dette smykket i Nima, og flere av engelsk-klassedamene vurderer å bestille på internett. Det går an å bestille fra utlandet også, for prosjektet startet opprinnelig med tanke på salg til misjonsvennene til amerikanske misjonærer i deres menigheter i hjemlandet.

Den som vil vite mer om dette prosjektet kan klikke på disse lenkene: http://nozomiproject.com/

http://nozomiproject.com/pages/about-us       https://www.facebook.com/NozomiProject

Dette innlegget ble publisert i Jordskjelv og tsunami, Kirke- og kristenliv i Japan og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..