Årsmøte i VJELK

Hvert år i mars er det årsmøte i Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK).

Vårjevndøgn er nasjonal fridag, og den dagen + dagen før er alltid årsmøtedager i VJELK. Ved å bruke en offentlig fridag, slipper delegatene å ta fri av jobben mer enn en dag. Ikke alle får fri, så det er alltid noen som kommer for sent eller bare deltar den andre dagen. I japansk arbeidsliv er det nemlig ikke noe som heter avspasering. Japanere har heller ikke lange ferier, slik som oss, bare noen få dager tre ganger i året (nyttår, i mai og i august). Men de kan ta fri inntil 14 dager i året p.g.a. barnas skoleavslutning, bryllup, begravelser, gå til tannlegen og den slags. Det er en av disse dyrebare fridagsmulighetene   som delegatene gir til Guds rikes arbeid når de deltar på årsmøtet.

De siste ca. 20 årene har vi vært på samme sted: Tomo Ai no Oka i Okayama fylke. Det er et senter med overnattingsmuligheter, konferanserom m.m. omtrent på midten av det området hvor VJELK har menigheter. Dermed får vi med lengst vei (Nima og Osaka) omtrent like langt å kjøre. Fra Nima må en beregne ca. 4 timer.

Årsmøtet avsluttes alltid med et fellesbilde. P.g.a. regnvær ble det innebilde i år.

IMG_3093

Denne flokken representerer 40 menigheter. De store menighetene kan sende flere delegater enn de små.

Misjonærene fra Norge, Finland og Island har tale- og stemmerett på linje med japanere. Det betyr ikke overstyring av misjonen, men at VJELK ønsker å behandle alle arbeidere likt.

IMG_3075     IMG_3076

Foruten valg, regnskap, budsjett og andre saker er det bibeltime, presentasjon av skolene, presentasjon av nye japanske medarbeidere og misjonærer, farvel med de som går av for aldersgrensen eller reiser hjem etter endt periode. Det var også misjonsinformasjon, d.v.s. at det ble vist bilder og en liten videosnutt fra Hongkong, der VJELKs misjonær, Maki Ikegami, er misjonær.

IMG_3078     IMG_3092

Over til venstre:  Det teologiske seminaret i Kobe presenterer seg. De to til høyre på bildet er VJELKs studenter der nå. Begge kommer fra samme menighet, Yonago. Han på talerstolen er sønnen til kirkepresident Matsumura, og den andre er sønn til eldste Seima.

Over til høyre: Machiko Chigane har fått blomster fordi hun går av med pensjon. Nå skal hun flytte hjem til barndomshjemmet i sølvgruvelandsbyen, Omori (Iwami Ginzan). Så da får vi nok noen fjellturer sammen. Kanskje kommer hun til å gå i Nima menighet (?)

Ekteparet Takemoto (til høyre for Chigane) ble begge døpt i Tamashima menighet da jeg arbeidet der (1986-92). Det er alltid kjekt å komme på årsmøtet og treffe igjen folk fra menigheter jeg tidligere har arbeidet i!

Men høydepunktet på årsmøtet var innvielse av en ny pastor: Shoji Yoshida. Han ble ferdig på seminaret for to år siden og har etterpå arbeidet i Tottori menighet som evangelist.

IMG_3080      IMG_3084

Selve innvielsen skjer ved forbønn (høyre over). Men først er det bibellesing av f.v. Masaki, rektor på seminaret, Katsuhara, ansvarlig prest, Onishi, eldste i Tottori (leser blindeskrift!) og kirkepresident Matsumura (venstre bilde under). Så må Yoshida svare på spørsmål om sitt forhold til Guds ord, trosbekjennelsen o.s.v. (høyre bilde under).

IMG_3081      IMG_3082

Shoji Yoshida er vokst opp i et kristent hjem i Himeji og er barnedøpt.

Foreldrene hans står ytterst til venstre på bildet under her. Faren hans er den som har skrevet kalligrafien på veggen bak. Han er pensjonist og eldste i en menighet, men hjelper også til på VJELKs kontor i Kobe, særlig når det gjelder regnskap og den slags.

IMG_3086

Også kona og døtrene ble presentert. De fikk alle blomster fra Tottori menighet, som stilte mannsterkt opp.

IMG_3089

Jeg synes det er et fint tegn på kirkevekst når annen generasjons kristne bevares i troen og går inn i tjenesten! Det er ingen selvfølge verken i Japan eller i Norge.

Det er Guds verk!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.