Norsk konsert i Nima (1)

I flere år har jeg drømt om at en norsk venninne, Hild Sagafos, skulle komme til Nima og holde konsert på Sandmuseet. 19. juni ble drømmen til virkelighet! Som pianist var Irene Trønnes Strøm med.

IMG_3785 (Medium)Siden formannen i forberedelseskomiteen var på jobb da gjestene ankom Nima stasjon om ettermiddagen 14. juni, kom kona, Kayoko, som stedfortreder for å ønske gjestene velkommen.

Vi drog til Nima Sandmuseum dagen etter for å møte staben og drøfte opplegget. Hild og Irene var imponert over forberedelsene. Alt planlagt til minste detalj!

  IMG_3786 (Medium)        IMG_3792 (Medium)

Det er høyt under taket, og Hilds stemme var bare helt praktfull! Programmet var også variert. Mye Grieg og mye annet. Ikke bare sang. Ikke bare norsk musikk. Jeg har møtt mange mennesker i ettertid som har takket for den flotte konserten. De som arrangerte har også fått enormt gode tilbakemeldinger!

IMG_3885 (Medium)

IMG_3884 (Medium)Her øves det. (Fotografering under konserten var ikke tillatt.) Et eget rom var satt av til skifte av klær. Vi hadde alle tre bunad. Mat og drikke var også satt fram.

IMG_3886 (Medium)

IMG_3788 (Medium)                  IMG_3882 (Medium)

Det regnet ekstremt mye den dagen, så staben på Sandmuseet hadde hengt opp disse «dokkene» på vinduet for å be om oppholdsvær. Det sluttet faktisk å regne før konserten begynte. Men vi hadde nå bedt til himmelens og jordens skaper!

IMG_3889 (Medium)

Folk i alle aldre kom. Ca. 200 i alt. Alle var fornøyd med konserten! Ginzan TV, et lokalt kabel tv-selskap, gjorde opptak og intervjuet oss etterpå. På tv ble det forklart at disse musikerne er nære venner av misjonæren (med navn) i Nima lutherske kirke. Amazing Grace ble viet spesiell oppmerksomhet. En av tilhørerne som ble intervjuet, kommenterte at konserten hadde virket helbredende på henne (en japansk måte å uttrykke seg på).

IMG_3895 (Medium)Hild og Irene kom hjem med hver sin nydelige blomsterbukett.

IMG_3796 (Medium)

Også i kirken bidro  de med sang, musikk og vitnesbyrd to søndager på rad. De deltok ellers på engelskklasser. Irene var til stede på min misjonærinnvielse i august 1980. Da var hun 10 år. Siden har hun bedt for meg og Japan, fortalte hun menigheten og engelskklassene. Det gjorde et dypt inntrykk!

Flere som vanligvis ikke kommer i kirken kom de to søndagene, flest den andre søndagen.

IMG_3800 (Medium) Siden han ikke kunne ønske gjestene velkommen til Nima på stasjonen, kom formannen  i forberedelseskomiteen, Shigeo Izumi, på gudstjeneste i kirken sammen med kona den første søndagen.  Gjestene hadde med twist fra Norge, og det falt i god smak til kaffen etter gudstjenesten!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kultur, Nima og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s