Norsk konsert i Nima (2)

Hild Sagafos og Irene Trønnes Strøm, som hadde konsert på Sandmuseet i Nima 19. juni, ble også spurt om å holde mini-konsert på barneskolen i Nima og på ungdomsskolen i Yunotsu. Det ble visst en uforglemmelig opplevelse for alle parter!

IMG_4149 (Medium)

På barneskolen i Nima var konserten i gymsalen. Programmet bestod av både sang og Griegs pianomusikk. (Tillatelse fra skolen til å publisere bilder av elevene bakfra.) Det ble også gitt anledning til å stille spørsmål. Mange hadde spørsmål om Norge, om hvordan bli en god pianist eller sanger osv. Jeg fungerte som tolk.

IMG_3815 (Medium)       IMG_4142 (Medium)

Stor stas var det med Irenes enmannsframføring av De tre Bukkene Bruse. En lærer var forteller på japansk – med bildebok – som alle var blitt introdusert til på forhånd. Irene snakket norsk.

IMG_3829 (Medium)        IMG_3826 (Medium)

Siden dette var en slags vennskapsutveksling, fikk de ikke honorar. Men elever og lærere  hadde forberedt små gaver, og en av elevene holdt takketale.

IMG_4166 (Medium)        IMG_4179 (Medium)

På rektors kontor etterpå.

Nima har kvinnelig rektor, Yuko Takeda (til høyre på bildet under). Mannen på bildet er barberer Inoue, som var nestformann i forberedelseskomiteen og vår følgesvenn for dagen.

IMG_4202 (Medium)

I Yunotsu var vi på skolens musikkrom. Alle skolens 60 elever var til stede.

IMG_3862 (Medium)        IMG_3860 (Medium)

På begge skolene satt alle med store øyne og lyttet. Bortsett fra musikken var det musestille. Flere elever påpekte at de aldri hadde hørt maken til flott musikk. Folk på landsbygda er ikke bortskjemt når det gjelder konserter med klassisk musikk. Flere sa at det hadde inspirert dem til selv å øve flittig videre på pianoet. Men hvordan få oppøvd stemmen slik at de kunne synge som Hild? Det lurte alle på…

Mellom skolebesøkene spiste vi lunsj i et rom bestilt for oss.

IMG_3851 (Medium)

Det var et allsidig og ekte japansk måltid – kaiseki! Dvs at hver rett kommer på hver sin tallerken til hver person. Under her ser du de fleste av mine retter. Vi norske satser på likt mønster på alle tallerkener og boller. Det skal være sett. I Japan er poenget at hver rett skal se pen ut på sin tallerken. Dvs at fasong og farger skal stå i stil til maten.

IMG_3854 (Medium)

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kultur, Mat i Japan, Nima og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.