Mat i Hiroshima

Når japanere besøker Hiroshima, så vil de gjerne spise skjell. Noen går i fjæra og graver etter skjell selv (venstre bilde). Men bukta er full av østersfarmer (høyre bilde).

     IMG_3340 (Medium)     IMG_3350 (Medium)

Overnatter du på Miyajima, er østers garantert en del av menyen (bildet under)!

IMG_3994 (Medium)

På Miyajima er det ingen pølseboder, men mange «østersboder» selger nygrillede østers.

IMG_1574 (Medium)

Ellers er Hiroshima kjent for sin variant av okonomiyaki. (Forskjellig fra Osaka-varianten.) Noen japanere kaller det – for spøk – japansk pizza. Vel…? Se bildene under her.

IMG_3311 (Medium)

IMG_3308 (Medium)          IMG_3309 (Medium)

Okonomiyaki lages på metall stekeplate av de som jobber der. Så blir de flyttet over til  oppvarmet plate på bordet hos oss. (Noen steder sitter vi på rekke og rad der de lager okonomiyaki.)

Spiseutstyret er en slags steikespade til å skjære med og til å få biten over på tallerken med. Men det spises med pinner. Fjellhaugstudent Espen Johannessen hadde gledet seg veldig til å smake dette i Hiroshima (april 2013). Han var fornøyd!

IMG_3312 (Medium)          IMG_3310 (Medium)

IMG_3313 (Medium)

Akkurat som med pizza kan du velge mellom flere sorter på menyen.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat i Japan, Turist i Japan og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s