Japansk pære

IMG_4166 (Medium)På japansk heter denne frukten nashi.

Jeg har ikke noe bedre norsk navn på den enn japansk pære. Rundt som et eple, men smaker nesten som pære. Typisk frukt i september. Smaker veldig godt!

I Japan forbinder vi diverse distrikt med forskjellig frukt. Tottori fylke er spesielt kjent for denne frukten.

IMG_4165 (Medium)     IMG_4164 (Medium)

Frukt blir behandlet varsomt i Japan. Dessuten skal det se litt pent ut. Så hvert eple eller «pære» ligger ofte i et slikt elastisk nett som på bildet over til venstre. Jeg får ofte frukt av folk. Noen ganger bare en eller to i en tilfeldig bærepose. Her om dagen fikk jeg en «gavepakning», som på bildet over til høyre. Av og til får jeg rett og slett en hel kartong med epler, fersken druer eller nashi!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat i Japan og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s