Soba

IMG_4172 (Medium)Noen steder i Japan ser du hele åkrer med hvite blomster om høsten. Der dyrkes det soba.  Etter disse blomstene kommer det en slags frukt, som blir til mel, som blir til matretten på bildet nederst. Mine bilder er fra Hiruzen.           IMG_4175 (Medium)

IMG_4173 (Medium)

IMG_3229 (Medium)

Soba er en gammel matrett i Japan. Spesielt fjellbygder dyrket soba, fordi den er mer hardfør enn ris. Det fins flere sorter, og faktisk flere farger også. Noen steder i Japan er  spesielt kjent for soba og har mange soba-restauranter. Jeg lar ofte gjestene mine få spise soba i sølvgruvelandsbyen Iwami Ginzan (bildet). Disse bollene kommer til bordet som en stabel av tre i høyden pr. person.

Soba serveres både som varmrett – i en slags suppe – og kald rett – som på bildet her. Over de kalde helder vi en slags saus. Koppen i midten inneholder varmtvannet som soba har vært kokt i. «Drikken» smaker ikke noe spesielt, men er veldig næringsrik.

På lenkene under kan du lese mer om soba og se hvordan disse nudlene lages.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Soba      http://www.japan-guide.com/e/e2341.html

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I Japan kan vi spise tre forskjelligs slags nudler: soba, udon og ramen. (Ramen kommer egentlig fra det kinesiske kjøkken.)

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Blomster og dyr i Japan, Mat i Japan og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s