Styremøte i Kobe

IMG_4236 (Medium)Jeg er en av misjonens to representanter i styret for bibelskolen. Dermed drar jeg fem ganger i året til Kobe på styremøte. Det er en lang tur med tre tog – ca. 5,5 timer hver vei.

BibelskolenKobe Lutheran Bible Institute – befinner seg i bygget på bildet til venstre. I samme bygg er også kontorer for Norsk Luthersk Misjonssamband og Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke og Mediasenteret Lutheran Hour. Ellers er det  også leiligheter og andre kontorer i bygget. Bibelskolen har flere klasserom, matsal, noen internatrom og møtesal. Et innholdsrikt bygg med andre ord!

Bygget er for så vidt solid. Det tålte jordskjelvet i 1995, som målte 7,2 på Richters skala. Men ny maling utvendig, nytt elektrisk anlegg, oppussing av flere rom m.m. trengs. Bibelskolen har tross alt eksistert i over 60 år. Men økonomien har hittil satt en stopper for fornyelsen…

IMG_4237 (Medium)

På bildet over ser du oss samlet til styremøte 19. september.

Foruten oss to norske er f. h.: Koji Hagizawa (styreleder) og Hisashi Kawa (sekretær). Foran tavla sitter rektor Ritsu Takuwa.

19. september deltok også kirkepresident Hideki Matsumura (t. v. på bildet under) og administrasjonsleder Tetsuaki Ueda (t.h.) på styremøtet. Bibelskolens framtid var tema.

IMG_4239 (Medium)IMG_4322 (Medium)

Men hvem er den unge mannen med gitaren?

Han har faktisk ingen-ting med styremøtet å gjøre. Han er student på seminaret – Kobe Lutheran Theological Seminary. Siste helgen i september var han i Nima på utreisehelg sammen med rektoren sin. Denne unge mannen har et kall til å bli pastor. Hvis du synes han ligner på kirkepresidenten, så har du rett. Det er sønnen hans: Yushi Matsumura.

Vi har i dag flere pastorer som er annen generasjons kristne og pastorbarn. Det er et stort takkeemne! Men vi har også mange pastorer som snart blir pensjonister – og noen som fortsetter i tjenesten selv om de er blitt pensjonister. VJELK trenger derfor flere nye arbeidere. Men for tiden har begge skolene veldig få studenter på heltid og få fra VJELK.

Vær med og be om flere studenter til begge skolene!

Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..