En drøm oppfylt: til topps på Daisen!

I nærheten av Hiruzen leirsted er et ganske velkjent fjell – Daisen. Jeg har alltid drømt om å komme til topps der, men det har aldri passet i løpet av de første 33 år i Japan. Hver gang jeg har kjørt forbi på motorveien eller med toget, har jeg tenkt på hvordan jeg skulle få meg en tur til denne fjelltoppen.

Mandag 14. oktober ble drømmen oppfylt! Jeg drog dit sammen med fire andre misjonærer – etter en ekstra natt på leirstedet etter misjonærsamlingen (11.-13.oktober).

IMG_4397 (Medium)         IMG_4414 (Medium)

På vei til Hiruzen fredagen tok jeg bilde av Daisen fra motorveien (venstre bilde over). Fra Yonago-siden ligner dette fjellet på Fuji-fjellet. Men fra Hiruzen (høyre bilde over) ser man at Daisen er en fjellrygg. Dai betyr stor, og sen betyr fjell. Det store fjellet altså. Daisen – og Hiruzen – tilhører Daisen og Oki nasjonalpark, som er fordelt på flere steder.

Mandag morgen var været strålende da vi tok av fra motorveien og kjørte oppover mot parkeringsplassen på ca. 900 m.o.h.(?). Himmelen var like blå og skyfri hele dagen.

IMG_4417 (Medium)

IMG_4419 (Medium)I begynnelsen var det bare trapper, som på bildet til venstre. Selv på 1100 m.o.h. var det mye skog.

IMG_4420 (Medium)

Stien er preparert for å tåle den store ferdselen av mennesker. Japanske fjell er som oftest «løse» – lite hardt fjell. Dermed blir stien mange steder holdt på plass av netting som på bildet under til venstre.

IMG_4426 (Medium)                           IMG_4431 (Medium)

Selv om været var strålende, var det litt for disig til å se Japanhavet klart i bakgrunnen (høyre bilde over).

IMG_4423 (Medium)          IMG_4429 (Medium)

IMG_4432 (Medium)Mange folk var på tur den dagen. Det var nemlig en offentlig fridag: Sportsdagen. Vi møtte folk i alle aldre. Småen til venstre var bare fire år gammel!

        IMG_4422 (Medium)

1500 m.o.h. – det nærmer seg! I høyden ble vegetasjonen litt annerledes. De røde bærene på bildet over er rognebær, men de blå bærene på bildet under til høyre er ikke blåbær.

IMG_4427 (Medium)          IMG_4439 (Medium)

Flott utsikt etter hvert!

IMG_4424 (Medium)

Før vi nådde toppen (bak de fire på bildet under til venstre), gikk vi en lengre strekning på planker. Det er for å beskytte vegetasjonen. Ellers ser du på høyre bilde at fjellet er bratt!

IMG_4447 (Medium)          IMG_4435 (Medium)

På toppen – 1710,6 m.o.h.

IMG_4444 (Medium)

IMG_4441 (Medium)          IMG_4440 (Medium)

Utsikten fra toppen var upåklagelig! Fem fornøyde misjonærer nyter både mat og utsikt!

IMG_4442 (Medium)

Det går en sti bortover fjellkammen. Men på kartet er den merket med kryss. Det betyr farlig. Så vi tok samme vei tilbake.

IMG_4445 (Medium)Nedover  og nedover – i det uendelige. Først på planker og så i trapper. Dagen derpå var jeg så støl at det var forferdelig å reise seg fra stolen eller gå ned trappa fra annen etasje i kirken i Nima.

Men…

Jeg er overlykkelig for den flotte turen i strålende vær – med trivelig følge!!! Mine medvandrere var f.v. Inger Valbø, Johanna Tervonen (finsk), Liv Bakke og David Thorsen (ettåring).

PS. Du kan lese mer om Daisen på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Daisen_(mountain) eller se et bildegalleri på denne lenken: http://en.go-to-japan.jp/daisenguide/galleryview/    Om Daisen og Oki nasjonalpark kan du lese her: http://www.env.go.jp/en/nature/nps/park/parks/daisen.html

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Fjell i Japan, Trim og sport og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til En drøm oppfylt: til topps på Daisen!

  1. Inger Valbø sier:

    Det er ikkje berre du som er støl, men det går vel over etter kvart..

  2. Borghild Friestad sier:

    Liv Bakke, Inger Valbø og Kari Opperud, de er berre så gode. Her i Norge vart eg støl av å klatra ned den brattaste leia frå Abusdalsknuten som berre ligg på 600 m over havet. Så det må vera lov å vera støl!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s