Fiskemottaket i Nima

Mange utenlandske turister besøker fiskemarkedet, Tsukiji, tidlig om morgenen i Tokyo. Men vi har fiskemottak og fiskeauksjon i Nima også. Ca. kl. 18 om kvelden er det livlig der.

IMG_3202 (Medium)    IMG_3196 (Medium)Dagens fangst ligger pent ordnet i isoporkasser.

Fiskesortene er ikke akkurat som i Norge. La meg presentere noe av det som var i kassene den dagen jeg tok bilder.

IMG_3216 (Medium)        IMG_3200 (Medium)

IMG_3193 (Medium)       IMG_3194 (Medium)

IMG_3217 (Medium)      IMG_3199 (Medium)

Fiskesortene varierer noe med årstiden. F. eks. er det sesong for flygefisk i juni. Disse bildene er fra slutten av mars.

IMG_3205 (Medium)      IMG_3197 (Medium)

Før auksjonen studeres fiskene i isoporkassene: Hva skal jeg kjøpe opp i dag, mon tro?

IMG_3201 (Medium)           IMG_3215 (Medium)

Så starter auksjonen. Lederen peker med en lang pinne (bildet over til høyre).

IMG_3213 (Medium)

Fiskeoppkjøperne har et fingerspråk som jeg ikke forstår i det hele tatt.

IMG_3206 (Medium)     IMG_3208 (Medium)

Hva nummeret står for, vet jeg ikke. Men alle som deltar i auksjonen har slike røde luer med nummer på. Nummer 6302 er en av mine naboer. Han har en liten fiskebil og kjører hver dag til «dalstroka innafor» for å selge fisk.

IMG_3219 (Medium)      IMG_3218 (Medium)

IMG_3221 (Medium)Lastebiler i diverse størrelser står utenfor fiskemottaket. Trailerne kjører om natta, slik at det er fersk fisk å få neste morgen i storbyene langt unna.

Men vi som bor i Nima får ikke lov å kjøpe fisk på fiskemottaket. Vi må kjøpe i butikk.

Hos fiskehandler Matsuura driver de også med catering. Noen ganger bestiller jeg mat der til gjester – når jeg tar dem med på tur i stedet for å stå på kjøkkenet.

IMG_3222 (Medium)Her er det tre unge karer på Nimabesøk: Rune Bremset, Ole Christian Vedvik og Kristoffer Nævdal.

De ville gjerne spise japansk sjømat, og også se en japansk fiskebutikk (og fiskemottaket).

Her er maten klar til å tas med hjem. Hver vår «matboks» i plastnettet, en tallerken med sashimi (rå fisk) til hver og suppeboller. Selve suppa er i «kaffekjelen», slik at den kan varmes opp hjemme før den has i suppebollene, der resten av fiskesuppeingrediensene befinner seg.

IMG_3223 (Medium)

IMG_3225 (Medium) IMG_3269 (Medium)

Spennende med så mange utlendinger i butikken, så alle barnebarna kom for å se. Vi fikk også litt ekstra service: sjøpølse! (Bildet over) Guttene spiste litt, men det var visst ikke det beste de har smakt. Resten av maten likte de for øvrig svært godt!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat i Japan, Nima og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s