En kopp te hos et bønnesvar

Noen ganger kommer tidligere misjonærer på besøk til Japan. 4.-5. november hadde jeg besøk av Ingjerd Edland. Hun hadde med seg en venninne fra lærerskoletida, Gunvor Melbø. Det var veldig koselig å få besøk av Ingjerd og Gunvor!

IMG_2598 (Medium)Som vanlig tok jeg med gjestene til Omori, sølvgruvelandsbyen.

Da vi gikk oppover hovedgata – som du ser på bildet til venstre – ringte vi på dørklokka hos Machiko Chigane. Hun bor nemlig i denne gata. Hun var hjemme, og ble veldig glad for å se Ingjerd igjen.

Så ble vi bedt inn på en kopp te.

IMG_4550 (Medium)

 I midten sitter f.v. Gunvor Melby og Ingjerd Edland.

Mens vi drakk te og snakket sammen, gikk det opp for oss at Gunvor var på besøk hos et bønnesvar hun ikke visste om før hun satt der. Hva jeg mener med det?

Jo…

Gunvor er en misjonsvenn som har bedt for Japan og misjonsarbeidet her i alle år. Siden hun nå er såpass gammel som 73 år, har hun hatt de avdøde misjonærene Petra Jaabæk og Dagny Drivstuen på bønnelista si. Ja, hun hadde vært opptatt av å følge dem i bønn. Disse damene syklet regelmessig til Machiko Chiganes hjemsted og arrangerte barnemøter. Hun var en av  barna som kom på disse møtene og hørte om Jesus. Da  Machiko Chigane ble eldre, ble hun døpt, og har etter det vært både misjonær for VJELK i Indonesia og evangelist i Japan. Fra april 2013 ble hun pensjonist og flyttet derfor tilbake til barndomshjemmet.

Det er sikkert flere enn Gunvor som har bedt for Petra og Dagny, ja, for misjonsarbeidet i Japan. Ikke alle har fått servert te hos et bønnesvar. Men for Gunvor ble dette en stor opplevelse! Og for Machiko Chigane også. Hun fikk møte en forbeder hun aldri hadde hørt om. «Jeg blir så rørt når jeg møter noen fra fjerne Norge som har vært trofaste i bønn i årevis, enda de ikke kjenner meg eller de andre de ber for,» sa hun.

Noen sår, noen vanner, men Gud gir vekst! Noen ber og gir til misjonen, noen drar, noen tar i mot evangeliet… Bare Gud har oversikten! La oss alle fortsette på vår plass – selv om vi aldri skulle få oppleve å bli servert te av et bønnesvar!

«Så din sæd om morgenen, og la ikke hånden hvile mot kveld. Du vet ikke hva som lykkes, enten det ene eller det andre, eller om begge deler er like gode.» Fork 11, 6.

Skal hilse fra Machiko Chigane til alle som ber for Japan og si hjertelig takk for forbønn!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.