Alle helgens søndag

Første søndag i november er det Alle helgens søndag i kirkene i Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke. I Nima har vi det andre søndag i november. Det skyldes at ansvarlig prest, Yoshiteru Fukao, har to kirker, Oda og Nima, og kan bare være ett sted om gangen.   Det er viktig at også presten er der, for en slik dag inviterer vi familien til de avdøde. En ikke-kristen datter kom til og med helt fra Tokyo!

IMG_4557 (Medium)          IMG_4559 (Medium)

Familiene kommer med bilde av de avdøde, som stilles opp foran i kirken. Det blir ikke bedt for de døde, men for familiene. Presten leser opp navnene på de døde før prekenen.  Han og menigheten ønsket også å inkludere mine foreldres navn. Men jeg stilte uten bilder …

IMG_4555 (Medium)

Slike bilder blir gjort klar til bruk i begravelsen. Siden henger de på veggen i hjemmene. Brudebilder og andre former for familiebilder, slik vi er vant til, er nokså uvanlig i japanske hjem.

IMG_4562 (Medium)Så er det naturlig på Alle helgens søndag å enten ha et måltid sammen eller – slik som her – kaffe og kake. (Jeg bakte eplekake.) Så deler vi minner om de døde.

IMG_4556 (Medium)Vi pynter også litt ekstra med fin blomsteroppsats.

Denne oppsatsen lærte jeg på ikebana-kurset dagen før. Læreren min kom også i kirken på søndagen.

Fordi ikke-kristne japanere er veldig redde for ikke å gjøre nok for de døde, er Alle helgens søndag en dag i kirkeåret da svært mange familiemedlemmer kommer til kirken. Derfor er denne dagen hvert år en unik anledning til å vitne om den oppstandne Herre og frelser, om syndenes forlatelse og det evige liv.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nima menighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s