Arbeidermøte på Hiruzen

Hvert år andre uka i november (mandag – onsdag) arrangerer Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK) en samling for sine arbeidere på Hiruzen leirsted. Dette arbeidermøtet er for både japanske medarbeidere og misjonærer. Misjonærene er ikke bare fra Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), men også fra to finske misjoner og en islandsk misjonsorganisasjon.

Mellom alle regnbygene fikk vi tatt et utendørs fellesbilde.

IMG_4576 (Medium)

I år hadde vi besøk fra Norge. Arne Børresen hadde kurs om arbeidsveiledning. Han snakket på engelsk og ble tolket av Makito Masaki. Jeg forstod jo begge, og jeg må bare si at tolken var utrolig dyktig! Ingen av oss misjonærer ville ha gjort det halvparten så bra.

IMG_4565 (Medium)          IMG_4564 (Medium)

IMG_4573 (Medium) Børresen hadde en lydhør forsamling! Det virket som alle våre japanske medarbeidere fant temaet veldig interessant. Men når jeg snakket med noen av dem på tomannshånd, var det delte meninger om et slikt opplegg  lar seg  gjennomføre i et lite kirkesamfunn der alle kjenner hverandre relativt godt. Ønskelig, ja, men…! Taushetsplikten i Japan fungerer ikke helt som i Norge… Det blir spennende å se hva som vil skje framover!

Matfellesskap er alltid viktig i Japan. Tirsdags kveld ble vi servert sukiyaki.

IMG_4579 (Medium)

Kjøtt, sopp, tofu og grønnsaker er oppskåret og ligger på fat. Dette has i en gryte på gassbluss på bordet – litt etter hvert. Så helles en blanding av soyasaus, sukker og noe som kalles mirin i gryta. I hver vår lille bolle visper vi et egg. Når maten er spiseklar, forsyner vi oss fra gryta og dypper i det råe egget. Eggene bør derfor ikke være gamle!

Kjempegodt!

IMG_4581 (Medium)          IMG_4582 (Medium)

PS 1 Vi hadde også misjonærsamling med Arne Børresen fra søndag til mandag. Interessant og lærerikt!

 PS 2 Siste morgenen var det snø ganske langt ned på fjellene bak senteret!

Mer om arbeidermøtet på Utsyns nettside: http://nlm.no/utsyn/nyheter-fra-utsyn/nlm-vil-bidra-med-arbeidsveiledning-i-japan

Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan, Mat i Japan og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Arbeidermøte på Hiruzen

  1. Marit sier:

    Artig å lese dette referatet Kari. Å innføre nye tid tar alltid tid og det er jo spørsmål om vilje også. Er sikker på det finnes en vei for arbeidsveiledning også i Japan. Slikt er ikke nødvendigvis lett i Norge heller. Men de som prøver opplever det som veldig nyttig og berikende. Godt å høre at budskapet ble formidlet på en god måte via tolken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..