Den første snøen i 2014

Etter solfylte og uvanlig milde nyttårsdager ble det væromslag, og gradene sank på gradestokken. Natt til 10.januar var det nede i rundt null grader, og om morgenen var det helt hvitt ute. Slik så det ut utenfor kirken i Nima.

IMG_4896 (Medium)

I Nima er betegnelsen mye snø dekkende for denne tilstanden.

IMG_4897 (Medium)

I Norge er det normalt forskjell på snømengden i Bergen og på Voss, i Kristiansand og i Setesdal. Slik er det her også. Nima er ved kysten, altså lite snø. Bare 10-15 km inn i landet var det samme dag 30-40 cm. Andre steder snødde det nærmere meteren over natta.

Hvordan er vinteren i Japan?

Det er umulig å gi ett svar på det! På værmeldingen 11. januar viste det seg at laveste temperatur var minus 22 grader et sted på Hokkaido (nordligste øy) og forventet høyeste temperatur pluss 22 grader flere steder på Okinawa (sørligste øy-fylket)!

Norge er et langstrakt land, ja. Men faktisk tror jeg Japan er enda mer langstrakt. I hvert fall har Japan adskillig større variasjon i vintervær og -temperaturer. Også på hovedøya Honshu er det stor variasjon. Nima er altså et sted hvor man har vinterdekk på bilen om vinteren, men som oftest er det bart på veiene – langs kysten. Skal vi kjøre sørover til Hiroshima når det har snødd, blir bilen sjekket før innkjøring på motorveien – som noen steder går flere hundre m.o.h. Ikke vinterdekk = ikke tillatt å kjøre innpå! De fleste folk i f.eks. Kobe – Osaka-området eier ikke vinterdekk. Der er snø så sjeldent at det blir landsnyheter av det om det skulle falle like mye snø som på bildene over.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Detaljer fra dagliglivet, Nima og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s