Surkål og kotelletter

16. januar var det tid for Amazing Grace igjen.

IMG_4899 (Medium)Denne gangen lærte damene å lage surkål! Men det er jo ikke så deilig å spise bare surkål, så vi kokte poteter og stekte koteletter også.

Noen har spist surkål hos meg og ønsket derfor å lære å lage det. Ellers var kokte poteter – i stedet for ris – nokså eksotisk! Å brune koteletter, for så å ha på vann og la dem putre under lokk en stund, var en ny måte for dem å forberede kjøtt på! Dessuten hadde vi brunet løk oppå koteletten – som var en ny måte å servere løk på. Potetene ble dessverre litt overkokt – i mine øyne. Men alle var enige om at alt dette smakte så godt at det skulle prøves på familien hjemme i nærmeste framtid.

IMG_4901 (Medium)

Siden vi skulle spise «eksotisk» norsk mat, fant jeg ut at jeg fra privaten ville spandere duk på bordet, skikkelige middagstallerkener, kniver og gafler og servietter. Alle fikk prøve å brette sin egen serviett. Dessuten spanderte jeg stearinlys i lysestaker. Siden ettermiddags-sola tittet fram, fant damene ut at gardinene måtte trekkes for – for å få til romantisk stearinlysstemning. Dette lille ekstra vakte stor begeistring – for duk, stearinlys og servietter opplever man jo bare på eksklusive franske restauranter i Japan, og slike restauranter fins ikke her i Nima og omegn.

Kort sagt, dette «middagsbordet» var nok minst like eksotisk for disse damene som for nordmenn å spise sushi og spise med pinner (?) Å servere seg selv fra serveringsfat er  heller ikke vanlig. Så denne dagen ble full av læringsmomenter!

Alle fikk med seg surkål hjem.

Mens vi ventet på at kål, koteletter og poteter skulle bli ferdig, hadde vi andakt og sang sammen. Bare en av damene er kristen. Hun fikk i oppgave å be bordbønn før vi spiste.

Neste måned (20. februar) blir det dessert – riskrem med rød saus !

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nima menighet og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.