Japanere og snø

Nyhetene hadde mange innslag om snø andre helgen i februar. Det har nemlig vært snø-rekord i Tokyo – og andre steder.

Tenk, 27 cm snø Tokyo! Det er 45 år siden sist! I Sendai 35 cm. 78 år siden sist det falt så mye snø der! Vi ser nesten biltomme gater og lite folk på fortauene… Bare drosjer med kjettinger kjører i Tokyo – meget forsiktig…!!! Flyplassene kansellerer alle flyavganger. Shinkansen ser an forholdene og har forsinkelser på opptil 75 minutter.

I slike tider blir det innslag på hoved-nyhetene hos NHK om hvordan man skal gå forsiktig i snødekte trapper – f.eks. ned til undergrunnsstasjonen. Hva slags skotøy er lurt å ha når det er sørpeføre? Hvordan forholde seg til store mengder snø?

Så sitter jeg her i stua mi i Nima og ser ikke noe snø på bakken utenfor, enda det er kuldegrader om natta. Men bilen har vinterdekk…

NHK har også mange OL-innslag. Der suser japanske brettkjørere gjennom luften, og ser ikke ut til å ha problemer med snøen i det hele tatt. Bare problemer med å få medaljer…! Unge Sara (prøvehopp) og andre japanere suser utfor hoppkanten. Men japanske OL-stjerner bor ikke i Tokyo. De kommer fra slike steder hvor barna vokser opp med snø som noe alminnelig.

Mye snø – hva er definisjonen på det?

IMG_4770 (Medium)          IMG_4769 (Medium)

Bildene over viser mye snø på parkeringsplassen på et stort kjøpesenter i Oda 28. 12 i fjor. I denne delen av landet vokser det ikke opp noen skistjerner som får delta i OL.

Japanere og snø – kan altså ikke beskrives i en setning. Ikke tro at en gjennomsnitts-japaner er kjempeinteressert i vinter-OL! Vintersport er for spesielt interesserte. Men det er selvfølgelig interessant om en landsmann får OL-medalje, eller på forhånd vurderes som medaljehåp. Derfor har det de siste månedene vært mange innslag på hoved-nyhetene om skihopping for kvinner – for Sara er i verdensklasse og vinner medaljer!

Dette innlegget ble publisert i Detaljer fra dagliglivet, Japansk samfunn, Trim og sport og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Japanere og snø

  1. Borghild Friestad sier:

    Du veit, 35 cm snø, det hadde me sagt var mykje her i Stavanger-området og. Bakkane opp Vikeså på E 39 kan verta reint kaos kva tid som helst med snø. Det gjeld både oss nordmenn og dei som kjører svære vogntog frå andre land.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..