Bønn om vekkelse

Shimane fylke består av to deler, som har navn etter gammel inndeling av landet. Det er Izumo i øst og Iwami i vest. Iwami dekker området fra Oda til grensen mot nabofylket, Yamaguchi. Jeg bor dermed i Iwami. Her er det ikke mange kristne kirker! Men de som er, har et godt fellesskap. Jeg deltar, så sant jeg kan, på prestemøtet i Iwami. Der er også katolikker med. Vi samles 4-5 ganger i årene i hverandres kirker.

Men så fins det et fellesskap til, som de siste 14 åra på en offentlig fridag i juli har arrangert sommerstevne sammen i Hamada. Som forberedelse til dette har vi bønnemøter i løpet av året, som kalles bønnemøte for vekkelse i Iwami. Der er også konene med.

25. februar var vi samlet til et slikt bønnemøte i Kawamoto, en liten bygdeby mellom fjellene på indre strøk. Å kjøre dit fra Nima tar ca. 40 minutter. Der er Torao Takahashi prest (bildet under til venstre).

IMG_5065 (Medium)        IMG_5064 (Medium)

Pastor Takahashi er 87 år gammel og skal fra april i år bli pensjonist! Da har han tjent Herren i sitt kirkesamfunn i 60 år!

I den anledning ville han og kona at vi skulle ha bønnemøtet om formiddagen, slik at de kunne servere oss lunsj etterpå og på den måten ha en liten avskjedssamling.

IMG_5067 (Medium)

Under her kan du se obentoen som hver av oss fikk utdelt. De var bestilt fra et catering-firma. Boksen er av plast, men hver grop ser nesten ut som ordentlige tallerkener. Her er bokstavelig talt en av hver sort mat, som seg hør og bør i en obento.

IMG_5068 (Medium)

Suppe med tofu, sopp, fiskepudding og purre ble også servert (venstre bilde). Siden var det frukt, kaffe og kaker – og til slutt – rød bønnesuppe med mochi i (høyre bilde). Den er søt. Jeg reiste hjem meeeeget mett!!!

IMG_5069 (Medium)          IMG_5074 (Medium)

På bildet under her ser du oss alle.

Vi representerer de eneste kirkene som fins i Oda, Nima, Gotsu og  Kawamoto, og 2 kirker i Hamada. (Fru Fukao var ikke til stede). Vi representerer fem forskjellige kirkesamfunn, som har det til felles at vi ber om vekkelse i Shimane!

IMG_5072 (Medium)

IMG_5070 (Medium)I kirken i Kawamoto har de et stilig kors på veggen.

Jesus døde for alle japanere – ikke bare for dem som bor i storbyer. Han døde også for alle som bor på landsbygda, i «dalstroka innafor» og småbyer langs kysten – der det er grisgrendt med kirker, prester og misjonærer…! Ca. 80 % av Japan er ikke byer.

Pastor Takahashi har nå arbeidet som prest i mange, mange år i Kawamoto, der han ble født og vokste opp. Menigheten der har maktet både å bygge kirke og lønne en arbeider. Det går med andre ord an å bygge menigheter utenfor storbyene også!

Pastor Takahashi har hatt mye med engelske misjonærer fra Japan Evangelistic Band å gjøre. Hver gang han treffer meg, takker han så inderlig for at jeg er misjonær i Japan. Og når han ber, takker han Herren for at jeg tjener ham i Shimane – fylket som har så få misjonærer. Han synes det er trist at jeg snart skal reise herfra.

Neste bønnemøte for vekkelse i Iwami distrikt skal være i Nima 20.mai om ettermiddagen. Det blir siste gangen jeg er sammen med disse søsken i Herren! Da blir det nok «bare» norske kaker som servering…

Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan, Mat i Japan og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Bønn om vekkelse

 1. Torill E. Haugen sier:

  Så viktig samling! Og så innbydende lunsj – bønnesuppa med mochi kunne jeg godt tenkt meg, ja!
  Guds velsignelse over Iwami distrikt!
  Torill

  • Kari Opperud sier:

   Takk for kommentar og for lang og koselig epost! Nå har jeg møtt pastor Kawa på VJELKs årsmøte, og han kunne fortelle at Kazuya skal begynne på bibelskolen i april. Han mente mitt besøk hadde betydd noe for ham. Oppmuntrende!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..