VJELKs årsmøte 2014

Hvert år i mars er det årsmøte i Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK). Vårjevndøgn er en nasjonal fridag, og da har folk flest fri fra jobben. Så årsmøtet begynner  om ettermiddagen dagen før, slik at deltagerne bare behøver å ta fri en dag. Noen får ikke fri, og kommer sent om kvelden eller tidlig neste morgen. I japansk arbeidsliv har man 14 dager i året som kan brukes til f.eks. lege- eller tannlegebesøk, delta på barnas skole-avslutning, gjøre noe nødvendig for sine gamle foreldre, gå i begravelse o.s.v. Det er altså en slik dag årsmøtedeltagerne spanderer på arbeid i Guds rike!

Her er flokken samlet til årets deltagerbilde.

IMG_5331 (Medium)

Det pyntes alltid med flagg og årets bibelvers og motto. Årsmøtet foregår på et slags konferansesenter, der vi kan både overnatte, spise og ha møtet. Hiruzen leirsted har ikke kapasitet til så mange.

IMG_5330 (Medium)

I år var det stort sett bare «vanlige» ting på sakslista. Men jeg kan jo nevne at kirke-president Hideki Matsumura og visepresident Ryuichi Maekawa ble gjenvalgt. VJELKs misjonær i Hong Kong, Maki Ikegami, var invitert hjem til Japan for å møte sitt misjonsfolk på årsmøtet – og etterpå litt rundt i distriktene. Godt å høre at hun har funnet seg vel til rette i Hong Kong og Macau lutherske kirke og trives blant kineserne. Hun holder fortsatt på med  språkstudium. Ellers hadde vi besøk av pastor Noguchi, som på vegne av de lutherske kirkene i Japan i tre år har ledet det lutherske hjelpearbeidet i katastrofeområdet. Dette arbeidet blir avsluttet nå i slutten av mars, og han redegjorde for hjelpearbeidet med ord og bilder.

IMG_5329 (Medium)

2014-03-21_14-18-08 (Medium)Jeg ble spurt om å ha en hilsen på siste møtet som representant for de misjonærene som skal avslutte sin periode nå framover. Pastor Fujie har foreviget meg på talerstolen og sendt meg dette bildet.

Hjemveien ble en overraskelse!

Vi må kjøre over fjellet ved Hiruzen for å komme til årsmøtet i Okayama. På hjem-veien var det en del kø. Alle biler på motor-veien ble nemlig sjekket om de hadde vinterhjul. De som ikke var skodd for snø, ble dirigert inn på en stor plass for å legge på kjettinger før de fikk lov å kjøre videre. Vår bil hadde heldigvis ikke skiftet til sommerhjul enda.

Mens vi hadde årsmøte i lavlandet, hadde det altså snødd til fjells – så mye som du ser på bildene under her. Dagen før var det ikke et snøfnugg å se! Det var bare 1 (pluss) grad da vi om ettermiddagen hadde pause på «service area» på Hiruzen, ca. 600 m.o.h. Pastor Fukao ser ut til å fryse mens han lar seg forevige (under t.h.).

IMG_5334 (Medium)          IMG_5333 (Medium)

Mandag 31. mars starter misjonærkonferansen på Hiruzen leirsted. Den varer til fredag 4. april. Mon tro om vi får snø da? Nå for tiden er været så skiftende og unormalt… Min bil er heldigvis vinterskodd! Men de som kommer fra Kobe… Be om godt og tjenlig vær!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til VJELKs årsmøte 2014

  1. Tilbaketråkk: En kikk inn på badet - Japanliv : Japanliv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.