Rørte jordbær og vafler – Amazing Grace!

Alle japanere som har spist rørte jordbær hos meg har undret seg over den gode smaken. «Dette smaker jo jordbær!» er standardkommentaren. Så blir japanere ganske forundret når de får høre at jordbærene ikke er kokt. NHK påpeker nemlig i matlagings-program at det er viktig å koke jordbærene godt. Mange har spurt om oppskrift på «rått» syltetøy. Men hvordan lage det når det ikke fins certo i Japan?

I fjor fant jeg ut at noe som heter pekuchin kunne gjøre samme nytten. Etter litt eksperimentering med det, lå alt til rette i fjor vår for å lære damene på Amazing Grace å lage det. Men så kom telefonen fra Norge om at pappa var død.  Dermed ble det ingen rørte jordbær da, for sesongen var over da jeg kom tilbake til Japan i slutten av mai. Men i år…!

IMG_5346 (Medium)Det endte med at jeg stekte vafler til å ha «under syltetøyet». Mammas gode vaffel-oppskrift ble oversatt til japansk. Gjett om damene koste seg!

Alle har visst hørt om belgiske vafler. Så forundringen var stor over at nordmenn også steker vafler, og at de er forskjellig fra de belgiske. Det er ikke så veldig vanlig med vaffeljern i Japan, men noen har. Derfor  ut-deling av oppskrift.

IMG_5344 (Medium)

Av 4 kg jordbær ble det nok til å kose seg i kirken så vel som å ta med seg hjem.

IMG_5345 (Medium)

Før vi spiser, har jeg alltid andakt. Da slår alle opp i hver sin bibel, som deles ut. Denne gangen tok jeg utgangspunkt i uttrykket hjerte – i.o.m. vaffelhjertene. Vi leste flere steder i Salmenes bok om både Guds hjerte og menneskets hjerte. Bare en av disse damene er kristen…

Men så var det tid for å spise vafler med rørte jordbær…

IMG_5351 (Medium)                                                IMG_5352 (Medium)

Nam, nam!

IMG_5347 (Medium)         IMG_5348 (Medium)

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nima menighet og merket med , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Rørte jordbær og vafler – Amazing Grace!

  1. Torill E. Haugen sier:

    25.mars er vaffeldagen i Norge. Du var heldig med «timingen». Så bra du tok tema hjerte fra Bibelen, så helhetlig, dette har japanerne sansen for! Det er nesten slik at jeg lengter tilbake til matlagingsgruppe i Japan når jeg leser dette. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s