Vårens første besøk

Om vinteren har jeg sjelden overnattingsbesøk. Men om våren får jeg som oftest flere besøk. De første gjestene denne våren kom fra Kobe. Familien Leirvik, som hadde vårferie fra språkskolen, benyttet sjansen til å besøke Nima før konferansen. De var hos meg fra 27. til 31. mars. Til Japan kom de i slutten av august.

Vi var rundt her og der på sightseeing, men mange av de stedene har jeg vist bilder av tidligere. Sandmuseet befinner seg i en park, som heter Helseparken (hvis navnet oversettes til norsk).

IMG_5368 (Medium)                          IMG_5371 (Medium)

IMG_5372 (Medium)Både store og små koste seg i Helseparken . Sklia ble prøvd flere ganger.

IMG_5370 (Medium)

Minstemann Leirvik likte også å skli gjennom tunnelen på bildet under. Om igjen og om igjen…

IMG_5375 (Medium)             IMG_5376 (Medium)

Han så ut som han ville likt å bo i Nima…

IMG_5374 (Medium)

IMG_5367 (Medium)I gruvelandsbyen Iwami Ginzan ble forskjellig mat prøvd ut. Alt falt visst i smak. Her spiser de soba (en sort japanske nudler) for første gang.

IMG_5364 (Medium)

Johan prekte søndag 30. mars i Nima kirke, og jeg tolket fra norsk til japansk. Det er godt å få talehjelp når man skal være både vertinne, kokk og guide, og dessuten gjøre seg klar til å reise på konferansen.

IMG_5381 (Medium)

Johan har vært Frikirkepastor i Sortland før utreise. Det virket som han trivdes med oppgaven som forkynner igjen. En variasjon fra språkstudiet…

Menigheten satte stor pris på besøket! Etterpå ble det servert en enkel lunsj.

IMG_5386 (Medium)

IMG_5388 (Medium)          IMG_5387 (Medium)

IMG_5385 (Medium)Johan og Sonja så ut til å føle seg hjemme. De pratet i vei med folkene i menigheten. Jeg var imponert over hvor mye japansk de kunne etter et halvt år med språkstudier. Tror ikke jeg var like flink for 33 år siden…

Lille Mathias fant seg også godt til rette. Han spiser japansk mat med stor appetitt og er – med sitt lyse hår – meget populær!

Det er lurt å reise rundt på besøk i språk-skoletida. Da får man et visst overblikk over de forskjellige menighetene i Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke. Både menighetslivet og livet på landet er forskjellig fra Kobe. Samtidig fikk menigheten anledning til å bli kjent med de nye misjonærene, og de fikk nye forbedere – i Japan. Ja, det falt faktisk kommentarer som for eksempel «skulle ønske de kom til oss når de er ferdig med språkstudiene». Gud har sendt en flott familie til Japan! De er så positive…!

IMG_5355          IMG_5354

Alle som besøker Nima synes det er vakkert her. Kyst og fjell, sandstrender og klipper. Og mange hyggelige mennesker! For meg er det kjekt å komme meg ut på tur med gjestene…!

Dette innlegget ble publisert i Nima, Nima menighet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..