Påske i Nima menighet

Påske er et nokså ukjent begrep i Japan. Påskeferie eksisterer ikke. Påske er hverdag, så feiringen i menighetene skjer bare på påskesøndag. Men mange har også et kveldsmøte med nattverd enten Skjærtorsdag eller Langfredag – etter arbeidstid. Siden pastor Fukao betjener to menigheter, har Oda og Nima menighet hver sin kveld.

I år var av forskjellige grunner flere av de faste i Nima menighet bortreist påskesøndagen. Men takket være at Marit fra Troms var på besøk, kom noen som sjelden eller aldri kommer.

IMG_5712 (Medium)

Etter gudstjenesten hadde vi denne gangen te og kaffe – og hardkokte egg!

IMG_5713 (Medium)

I kristelige bokhandler i Japan kan du kjøpe «magebind» med påskemotiv til egg. Så er det bare å koke eggene først på vanlig måte. Med «magebindet» på legges egget på en skje, som dyppes i varmt vann. Da fester «magebindet» seg på egget. Enkelt og fargerikt!

IMG_5714 (Medium)          IMG_5716 (Medium)

IMG_5715 (Medium)I år hadde vi også påske-egg og annet påske-godt fra Norge! Marit hadde med. Det vakte stor glede!

Flere engelskelever kom, en for første gang på en søndag. Hun fortalte etterpå at både tale og sang gjorde inntrykk. «Kanskje jeg skulle komme flere ganger…», kommenterte hun mens vi satt rundt bordet og spiste.

Dagen før var tre engelskelever på besøk. De kom for å glede min gjest med å kle henne i kimono – og snakke litt engelsk. Stor stas for alle parter. Er ikke Marit fin da?

IMG_5706 (Medium)                      IMG_5705 (Medium)

IMG_5707 (Medium) IMG_5709 (Medium)

Som takk for hva de gjorde for gjesten min, inviterte jeg til en kopp te og litt kaker i 2. etasje. Påske-servietter,  gule lys og påskeduk – også det en helt ny og ukjent opplevelse for disse damene. Men med slike ting har vi også et utgangspunkt for å samtale om hva påske er…

IMG_5710 (Medium)

Relasjonsbygging – sammen med  påskegjesten… Misjonsarbeid kan være så mangt! Jeg tror Marit reiste hjem til Norge med mange konkrete bønne-emner i sitt hjerte…

Samme ettermiddag kom forresten en annen dame på døra med sushi, som hun hadde forberedt til min gjest. Så den kvelden var middagen klar på et blunk. Denne sorten heter chirashi-sushi. De brune bitene er bambusskudd. Det er sesong for det i månedskiftet april-mai. Marit syntes dette smakte svært så godt.

IMG_5711 (Medium)

Folk i Nima har stor omsorg for meg!

Dette innlegget ble publisert i Nima menighet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..