Arbeidermøte på Hiruzen

Denne uka har jeg igjen vært på Hiruzen. Det årlige arbeidermøtet startet i strålende sol og uvanlig varm temperatur. Men de to neste dagene regnet det jevnt og trutt fra morgen til kveld. Så turklærne ble aldri tatt i bruk.

Arbeidermøtet er en fellessamling for japanske arbeidere og misjonærer. Her ser dere årets deltagere foran hovedbygget på leirstedet. (Foto: Daniel Nummela)

Arb møte 2015 Foto Daniel Nummela (Medium)

Første kvelden ble vi gjennom ord og bilder introdusert til misjonær Maki Ikegami  sitt dagligliv og arbeid i Hong Kong. Hun arbeider  i Hong Kong evangelisk lutherske kirke, som også ble startet av NLM. Nå er hun på hjemmeopphold etter sin første tre års periode. Maki Ikegami er for øvrig 3. generasjons kristen – og prestedatter i VJELK.

IMG_0497 (Medium)

Det er mye god mat på Hiruzen leirsted! En av kveldene er det blitt tradisjon å spise sukiyaki. Kjøtt, sopp og grønnsaker kommer fra kjøkkenet ferdig oppskåret, men blir kokt i panne på bordet i en saus bestående av soyasaus, mirin og sukker. Vi forsyner oss fra panna og dypper i pisket rått egg før vi spiser. Nam, nam!

IMG_0503 (Medium)

Johan Leirvik (t.v.) er med for første gang. Han og kona ble ferdig med språkstudiet i sommer og arbeider nå i Yonago menighet.

Etter hvert måltid hjalp vi gruppevis til med oppvasken. Her er det misjonærene som er i aksjon. Nå for tiden er det flere finske enn norsk misjonærer i VJELK. På bildene under sees t.v. Ingebjørg Hildre (blå overdel) og t.h. Inger Valbø (nr.2 fra v.)

IMG_0501 (Medium)          IMG_0502 (Medium)

Kokken Ikeshita serverer dessert laget av gresskar.

IMG_0505 (Medium)

Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan, Mat i Japan og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..