November = sesong for barnevelsignelse

I midten av november hvert år blir barn som er 3, 5 og 7 år gamle tatt med til et shinto-tempel for å bli velsignet. Da blir de kledt i sin fineste stas, som oftest i kimono. Det er også vanlig å ta med disse barna til fotograf for å få de søte små foreviget.

Hva gjør de kristne med barna sine?

Jo, de fleste kirker i Japan har barnevelsignelse under gudstjenenesten en søndag i november. Jesu velsignelse er ikke begrenset til barn som er 3, 5 og 7 år gamle. Barn i alle aldre er velkomne til å bli bedt for! Å pynte seg eller ikke er valgfritt.

I Ako menighet ble barnebarna til  noen av medlemmene bedt for av pastor Ueda den 3. søndagen i november. (Han kommer fast hver 3. søndag.)

IMG_0491 (Medium)

Pastor Ueda leste fra Bibelen om Jesus som velsigner barna – før han bad for hver enkelt med håndspåleggelse. Barna fikk med hjem en liten gavepose. (Det får de i tempelet også.)

IMG_0492 (Medium)

I missiologi-faget er det noe som heter kontekstualisering. D.v.s. at når evangeliet blir tatt i mot av mennesker i en ny kultur, blir det aktuelt å tenke igjennom hva i kulturen som er:

1) fint å beholde som det er,  2) bør kuttes ut fordi det strider mot Guds ord, 3) forandre/  tilpasses kristen tro, 4) behov for nye (kristne) tradisjoner.

Å velsigne barn i november er i japansk kultur et eksempel på punkt 3. Påske er noe unikt kristelig. Å skape kristne påsketradisjoner – som passer i den nye kulturen –  er et eksempel på punkt 4.

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke, Kirke- og kristenliv i Japan og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til November = sesong for barnevelsignelse

  1. Inger sier:

    Fint innlegg. Det første biletet var nydeleg! Særleg han guten heilt til venstre. Blikk-kontakt med «sensei»! Eg deler på NLM Facebook. Takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..