Full kirke til jul

Spenningen var stor i dagene før 23. desember. Det var nemlig meldt regn fra ettermiddagen, og Ako menighets julefest skulle starte kl. 18. Det høljet ned! Men folk kom likevel. Ikke-kristne ektefeller, svigerforeldre og venner – og mange ukjente. Det var faktisk ikke sitteplass til oss i menigheten, bortsett fra han som skulle lede, presten (som skulle tale), og han på 88 år. Vi andre stod på kjøkkenet med døra åpen på vid gap. I alt kom ca. 70. Takk for forbønn!

Her ser dere litt av forsamlingen.

IMG_0689 (Medium)

Et ensemble fra Himeji YMCA startet julefesten med handbells konsert. (Hva heter det på norsk, mon tro?)

IMG_0679 (Medium)          IMG_0687 (Medium)

Kirkekoret vårt sang også. Dirigenten er den samme. Fru Kawakubotsu kommer en gang i måneden fra Himeji og har sangøvelse med oss.

IMG_0691 (Medium)          IMG_0693 (Medium)

IMG_0697 (Medium)

Kvelden ble avsluttet med bevertning. Langbord var dekket på kjøkkenet. Jeg hadde bakt tre langpanner med lørdagskos (sjokoladekake). Det var stor stas! Så det blir nok en del av menyen de neste fem jul i Ako (?)

IMG_0704 (Medium)                            IMG_0703 (Medium)

Siden festen begynte kl.18 og damene kom flere timer før for å rigge i stand og øve, trengte de jo litt mat før festen. Jeg foreslo på menighetsrådsmøtet at de kunne komme til meg i  2. etg. og få seg litt mat, og slik ble det.

IMG_0677 (Medium)

Det var stor stas med norske juleservietter, lys på bordene, anisboller, nøttebrød, brunost, Norvegia-ost, hjemmelaget kaki-syltetøy (persimon, sharon) og julete (fra Norge)! Noe slikt hadde de aldri opplevd før! Noen har holdt på med disse bjellene i nærmere 20 år. Flere av damene er ikke kristne. Håper både gjestfrihet og prestens juletale har rørt ved hjertene deres!

IMG_0675 (Medium)Dagen før kom det julegjester fra Norge, nærmere bestemt ekteparet Leithe og to døtre fra Bodø. De hadde visst hatt et himmelsk syn på veien mellom Helsinki og Osaka: nordlys på venstre side av flyet!

Et par av damene i menigheten hadde også lyst til å ta i mot på stasjonen. Dermed slapp jeg å kjøre to omganger. Gjestene bor hos Chiaki. Men vi deler på å være vertskap.

Rundt kotatsu-bordet etter ankomst hos Chiaki.

IMG_0676 (Medium)

Ako menighet har valgt å bruke 23. desember til julefest med utadrettet juleevangelisering – fordi det er en offentlig fridag og dermed lett for folk å komme. I Nima holdt de fast på at jul er jul: altså julearrangement 25. desember om kvelden – etter arbeidstid.

I år har jeg dermed «fri» 25. desember. Sammen med Norgesgjestene drar jeg i to dager til Hiroshima, så de får besøkt Fredsparken og Miyajima – før det blir stengt for nyttårsrengjøring. Vi skal overnatte på Miyajima, så dermed blir julemiddagen nokså annerledes enn nordmenn flest spiser en slik dag. Østers, for eksempel… Men senere skal jeg nok kose meg med lakris, fenalår, røkelaks, lefse, Jarlsbergost og Norvegia – som gjestene har hatt med seg.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

PS til dere som venter på julebrev: skriving blir nok utsatt noen dager til – til gjestene har forlatt Ako og nyttårs-preken og 3. januar-preken er ferdig forberedt. Beklager!!!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Full kirke til jul

  1. Marit G sier:

    Riktig god jul, Kari! Alle fire hilser deg så mye! Julehilsen fra Alteidet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s