Julaften i Ako

Kanskje lurer noen på hva jeg drev med på julaften? La meg vise noen bilder fra kvelden, nærmere bestemt fra mellom kl. 17.30 og 18.45.

IMG_0710 (Medium)

Utenfor Ako stasjon stilte vi oss opp for å synge julesanger for forbipasserende. (Jeg unngikk å ta bilde når busser kom og mange gikk forbi. Vi sang altså for flere enn det du ser på bildet over.) Julaften er jo en vanlig hverdag, så vi sang for dem som kom hjem eller skulle hjem med tog fra jobben. Noen var på vei til restaurantene rundt stasjonsbygget.

IMG_0705 (Medium)

I.o.m. at vi skulle opptre på en offentlig plass, måtte vi uka før til rådhuset for å få tillatelse. Men det var ikke noe problem!

Et av bystyremedlemmene kom med rødt filtteppe som vi kunne stå på. Han er ikke kristen, men kona hans ble døpt for et par år siden i Ako lutherske kirke. Ved spesielle anledninger kommer også han til kirken. Men ingen hadde drømt om at han skulle ordne opp slik for oss. Foran oss plasserte vi stearinlys. Repertoaret bestod av 7 kjente julesanger. Vi norske ble også oppfordret til å synge «Glade jul» på norsk.

IMG_0708 (Medium)

For å få bedre akustikk flyttet vi etter hvert lengre bort – under taket der trappene er.

IMG_0707 (Medium)          IMG_0711 (Medium)

Jeg følger med i norske nyheter på internett, og har derfor lest om Arendal. Mens vi sang, tenkte jeg at kanskje folk fra Arendal kommune burde tatt seg en tur til Ako for å oppleve at folk i et land med 1% kristne ikke er like redde for kristne julesanger på et offentlig sted i byen?????

Vel…

Resten av dagen var nokså travel. Et preste-ektepar fra en menighet i nabokommunen ringte på døra for å ønske god jul. En dame i Ako menighet, som er operert for kreft, kom innom sammen med mannen sin på vei hjem fra kontroll på sykehuset for å fortelle om resultatet av prøvene den dagen. De fikk servert norske julekaker og julete. Så fikk vi be sammen og legge behandlingen videre i Guds hender. Om ettermiddagen kom Norges-gjestene innom for å få smake på julekakene før vi drog til stasjonen for å synge. Et medlem som jeg ikke fikk kontakt med om kvelden etter syngingen gjorde meg bekymret. Denne tida av året kan være krisetid for noen…! Så det ble oppsøkende virksomhet nokså sent på kvelden. Men jeg fikk nå slukt et par brødskiver midt på dagen og en kotelett med litt attåt ca. kl. 21 om kvelden. Gavene fra Norge ble åpnet litt over midnatt…

Søndag 27. desember var ekteparet Leithe med på gudstjeneste i Ako kirke. Da vi var samlet på kjøkkenet etterpå til kaffe og noe attår, hadde de en hilsen – med Chiaki som tolk. Blant annet delte de med flokken i Ako om hvordan det er å være foreldre til fem barn med diagnosen ADHD, og hvordan åpenhet om dette har vært til hjelp for familien. Som dere ser av bildet under, hadde de en lydhør forsamling!

IMG_0712 (Medium)

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ako, Ako lutherske kirke og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s