Å gjøre kirken kjent

April er tiden for ny start i det japanske samfunn. Nytt skoleår, nytt budsjett- og renteår, tid for studenter å begynne i jobb, og tid for å begynne på det nye stedet som firmaet, kommunen, skolemyndighetene, helsemyndighetene osv har beordret deg å flytte til.  Lærere, leger, dommere, politi og mange andre får sjelden jobbe mer enn tre år på samme sted. Vanligvis er det ikke før i februar og mars at man får beskjed på arbeids-plassen om å flytte. Da har man en snau måned til å ordne med flytting og skolebytte for barna. Svarer man at flytting passer dårlig for familien, er det synonymt med å be om å bli oppsagt.

Siden april er tiden for ny start i Japan, har vi i menighetsrådet i Ako lutherske kirke valgt at jeg skal starte engelskklasser da. Jeg har laget forslag til brosjyre, og andre har finpusset språk og kommet med innspill til innholdet.

IMG_1045 (Medium)

Denne A4-brosjyren er nå delt ut i ca. 800 postkasser rundt kirken. Dessuten har medlemmene delt ut til familie, venner og bekjente. En større utgave er hengt opp på oppslagstavla utenfor kirken.

I Ako fins en gratis to-siders «avis» som kommer ut hver lørdag. Det er ikke mange i byen som ikke har tilgang på den. Der satte vi inn en annonse.

IMG_1134 (Medium)

Annonsen forsvinner nesten i mengden. Den står under temaet kultur (カルチャー).  Ikke veldig stor – bare 10 linjer. Innholdet er komprimert – med oppfordring til å ringe (43-8858) for dem som vil vite mer.

IMG_1135 (Medium)

Hvordan har responsen vært så langt?

Jo, de første dagene kom folk og ringte på eller la påmeldingsslippen i postkassa. Mandagen etter annonsen kom det flere telefoner. Det var min fridag. Men det regnet hele dagen, så jeg var hjemme og tok livet med ro. Noen av de som ringte har allerede vært og hentet brosjyren for å få påmeldingsslippen. Da har også noen tatt med flere, for de har noen venner som sikkert er interessert…! Også bekjente av medlemmer har meldt seg på. Så dette er riktig spennende!!! Påmeldingsfrist er 19. mars, og første klasse møtes om kvelden tirsdag 5. april.

Menigheten har vært i bønn utover vinteren. Nå er alle veldig spente på bønnesvar. Jeg delte med dem foreløpig respons sist søndag. Noen fra menigheten blir med i klassene for voksne. Det har jeg påpekt som viktig for å få en lenke mellom klasser og menighet. Leserne av bloggen skal få vite samlet resultat i april. Hvis elevene ikke har noe i mot det, skal jeg også vise bilder av dem på bloggen.

Jeg har i det siste – med hjelp – laget flere brosjyrer!

IMG_1047 (Medium)

Siden det kom så mange barn fra nabolaget til jul, vil menigheten prøve å arrangere samling for barn flere ganger i løpet av året. Vi benytter oss av barnas vårferie, som i år faller sammen med påsken. Ingen ville forstått om vi kalte det påskemøte, men innholdet vil bære preg av det. Det kommer til å bli kors og oppstandelse i andakt og sanger. Lek blir f.eks. å gå på egg-jakt (forhåpentligvis utendørs i godvær). Kopimaskinen gir oss bare brosjyrer i svart/hvitt. Men damene har insistert på å ta med hjem noen hver og farge-legge. Det virker mer innbydende for barn, mener de. Så her er innsatsviljen og iveren på topp for tida! Onsdag 16. mars skal vi rundt og legge denne brosjyren i postkassene. Alle er spente på bønnesvar!

IMG_1048 (Medium)Det ble foreslått å lage en brosjyre for påskegudstjenesten også. Noen mente det er lettere å be med seg ikke-kristne hvis de har en innbydelse og gi bort. Vi får besøk av radiopastor Ariki, koret skal synge, og etterpå blir det et måltid for den som har tid og lyst.

Tenk, en av dem som kom og leverte påmelding til engelskklasse, pekte på denne innbydelsen og lurte på om det gikk an for sånne som han å komme den dagen.

 Vær med og bed for engelskklassene og de andre samlingene!

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..