Årsmøte i VJELK 2016

Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK) arrangerer hvert år årsmøte 20 – 21 mars. Den 21. mars er jo vårjevndøgn. I Japan er det en offentlig fridag. Folk flest forbinder denne dagen med besøk på familiegraver. I år falt vårjevndøgn på mandag etter Palmesøndag. For nordmenn vil det si en dag i påsken. Men ingen av de japanske årsmøte-delegatene tenkte nok tanken at de deltok på årsmøte i påsken. For dem er det oppstandelsesdagen som er påske.

Her er flokken samlet til fellesbilde før hjemreisen.

IMG_1237 (Medium)

De to med blomsterbukett er t.v. Ritsu Takuwa, som ble takket for lang og trofast tjeneste som rektor på bibelskolen, og Hideki Matsumura, som avsluttet sin fire års periode som kirkepresident. De samme to er på bildet under. Takuwa har en takk-for-seg-hilsen.

IMG_1230 (Medium)

IMG_1222 (Medium)Også visepresidenten, Ryuichi Maekawa, hadde en takk-for-seg-hilsen (t.h.). Til dere som har lest boka mi, Jordskjelv og gjestetøvler  (Lunde forlag 1995), så er dette han som det står skrevet om side 68-71.

IMG_1223 (Medium)    IMG_1224 (Medium)

Det var ingen store saker på årsmøtet i år. Men det var valg på blant annet president og visepresident. Over t.v.: nyvalgte Rei Nagata (president), pastor i Himeji menighet. Over t.h.: Eiji Ogano (visepresident), pastor i Higashi Tokushima menighet på Shikoku. Ogano har jeg også skrevet om i boka mi (side 92-96).

Avstemming under årsmøtet.

IMG_1173 (Medium)

IMG_1179 (Medium) IMG_1178 (Medium)

Maki Ikegami er VJELKs misjonær i den lutherske kirken som ble grunn-lagt utfra NLMs misjonsarbeid i Hong Kong og Macao. Nå er hun på hjemmeopphold etter sin første periode og hadde hilsen på årsmøtet. På bildet over står hun sammen med misjonskomiteen i VJELK.

I løpet av årsmøtet er det mange appeller og hilsener fra diverse grener av arbeidet. På bildet under her er det ansatte, styremedlemmer og studenter på det teologiske seminaret i Kobe som er framme på podiet.

IMG_1182 (Medium)

Med disse glimtene fra VJELKs årsmøte vil jeg minne om at også VJELK trenger forbønn! De nyvalgte lederne, seminaret, bibelskolen, radioarbeidet, Hiruzen leirsted og alle menighetene… Alle er takknemlige for forbønn!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Årsmøte i VJELK 2016

  1. Kjekke glimt!

    GOD PÅSKE!!

    • Kari Opperud sier:

      Takk til både Marit og Sigrid for påskehilsen! Håper dere hadde en fin påske! Her var det fullt hus i kirken på 1.påskedag, dvs 27. To menn kom for første gang. En av dem blir engelskelev fra april. Spennende!

  2. Kjekt med glimt fra Japan!!!☺ God påske videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s