Vår-barnemøte i påsken

IMG_1047 (Medium)Som tidligere nevnt, delte vi i midten av mars ut innbydelse til barnemøte i postkassene i nabolaget. Ca. 200 i alt. Til jul kom det 21 barn. Hvor mange ville komme i vårferien? Menigheten var veldig spent!

Japanere vet ikke hva påske er, så vi kalte det vårmøte, fordi barna har vårferie nå. Men programmet hadde påske som tema, siden det skulle holdes 26. mars – påskeaften.

Resultatet: 14 barn og en mor kom! Noen av barna deltok på julemøtet også. Noen kom for første gang.  

Også denne gangen ryddet vi unna kirkebenkene og lot barna sitte på gulvet, slik at det ble god plass til å bevege seg. Vi startet med leker. Fru Tokumitsu (foran korset) ledet.

IMG_1281 (Medium)

IMG_1286 (Medium)

Etter en stund fikk vi besøk! Nishiyama er buktaler. Han og dukken Yu-chan snakket sammen om Sakkeus. Både barn og voksne fulgte godt med!

IMG_1283 (Medium)

I påske-andakten min prøvde jeg å binde budskapet sammen med det vi hadde hørt om Sakkeus!

Vi hadde et bibelvers på tavla, som barna lærte utenat: Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør. (Joh 11,25)

Ved å stryke ut ett ord her og der og la barna gjenta, memorerte de fort dette verset. Jesu oppstandelse var noe helt nytt for nabolags-barna! Barna satt som tente lys og slukte budskapet!

IMG_1296 (Medium)Så var det tid for egg-jakt.

IMG_1304 (Medium)Fru Shiraishi hadde forberedt fine kort med ett, to eller ingen eggtegninger på. Kvinneforeningen Sharon hadde kokt egg og ordnet med «magebind» til eggene. Eggene ble lagt i små plastposer.

IMG_1298 (Medium)IMG_1299 (Medium)Kortene var gjemt utenfor kirken. Så gjaldt det å gå på jakt og finne flest mulige kort, og komme inn og få så mange egg som kortene hadde tegninger av.

IMG_1307 (Medium)

I følge barna var dette høydepunktet på programmet.

Ikke alle var like flinke til å finne kort. Men gutten på bildet under ser svært fornøyd ut!

IMG_1301 (Medium)

Til jul hadde vi små gaver til barna. Men det passer jo ikke til påske/ i vårferien. Fru Tokumitsu foreslo å ha en enkel servering. Hun lurte på om ikke jeg kunne lage en av de sortene småkaker jeg bakte til jul. «Jeg er sikker på at barna vil bli kjempeglade for å smake noe så sjeldent og godt!» mente hun. Så dermed stekte jeg en stor porsjon kokos-og havremakroner – 98 i alt. Barna fikk ta tre hver. (Resten ble servert til menigheten etter påskegudstjenesten dagen etter.) Til drikke fikk de kald japansk te i pappkrus. Noen av guttene skrøt av de gode kakene og mente at sånn kunne vi spise på alle barnemøter heretter!

IMG_1308 (Medium)

De menighetsmedlemmene som var med og hjalp til, koste seg med barna, og takket Gud for at Han velsignet oss med både godt vær og godt frammøte. Nå snakker de allerede om at slike barnesamlinger bør vi ha flere av i løpet av året. De vil så gjerne at nabolaget skal bli kjent med Jesus!

Takk for forbønn!

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..