Golden Week – på hjemmebane

Etter to flotte utflukter i «Golden Week» var det deilig å være hjemme noen dager også, og få ting unnagjort. Ovner ble satt på lager. Ulltøy ble vasket. Været var perfekt for rask tørk ute. I skuffer og skap byttet vinter- og sommerklær plass. Nå ja, foreløpig er det sesong for vårklær…

Men… Jeg kan jo ikke bare være inne. Bestemte meg for å kjøre ut til Misaki – ute på odden på andre siden av elva på toppbildet – for å gå hele promenaden på sjøsiden og nyte utsikten over Seto Naikai (innlandshavet mellom Honshu og Shikoku). Det hadde jeg ikke gjort før.

IMG_1690 (Medium)

Mange så ut til å nyte den siste fridagen, 5. mai. Mange barnefamilier å se. Men så var det jo også Barnas dag. Flere hadde tydeligvis grilllet.

IMG_1694 (Medium)

Hva driver disse menneskene med?

Jo, de leter etter skjell. Det er sesong for en viss sort nå, som er god å koke suppe på.

IMG_1691 (Medium)    IMG_1693 (Medium)

Noen fisket.

IMG_1696 (Medium)          IMG_1698 (Medium)

 IMG_1703 (Medium)En god del japanere hadde fri hele uka. Men jeg hadde engelskklasser 6. og 7. mai og  preken både søndag 1. og 8. mai. Etter IMG_1701 (Medium)gudstjeneste og sang-øvelse 8. mai ble jeg og noen andre med fru Kuroda (t.h.) hjem for å høste de siste ertebønnene deres. Jeg kom hjem med en stor pose. Så nå har jeg hatt noen middager med rå erter kokt sammen med ris (og tilsatt litt salt) i riskokeren. På denne tiden av året koker mange risen på denne måten.

IMG_1699 (Medium)

IMG_1704 (Medium)Før vi skiltes, spiste vi en sein lunsj sammen. Kylling-innvoller og grønnsaker ble stekt på panna foran oss, og etterpå ble udon (en sort japanske nudler) blandet inn sammen med krydder og en deilig saus.

Det er i grunnen koselig i Ako – med fellesskap utenom kirkeaktiviteter også. Jeg har aldri tid til å bli ensom!

Golden Week = en langferie i Japan i månedskiftet april – mai.

29.april: Forrige keisers geburtsdag > 1989 – 2006 (etter hans død): Den grønne dagen                      > Siden 2007 kalt Showa-dagen (til minne om den forrige keiseren).

3.mai: Grunnlovsdagen.

4. mai: Opprinnelig en hverdag i mellom, men nå offentlig fridag. Har overtatt navnet                      Den grønne dagen.

5. mai: Barnas dag (opprinnelig kalt «Guttenes dag»).

I år, som 29.04 var på en fredag og 05.05 på en torsdag, gav mange bedrifter fri to helger og hele uka i mellom. Noen jobbet 2. mai og hadde fri resten, og noen jobbet både 2. og 6. mai.

Hvert år reiser mange utenlands, og veldig mange reiser innenlands. Så det er fullt både på både fly og tog i disse dagene. I år reiste mange til Kyushu for å være volontører i jord-skjelvområdene eller hjelpe egen familie der med å rydde opp.

Ut og inn av de store byene er det gjerne 40-50 km kø på motorveiene første og siste dag. Å være hjemme og slappe av er derfor noe mange foretrekker. Besteforeldre får gjerne besøk av barn og barnebarn. I engelskklassene i kirken kunne mange fortelle at de var slitne etter travle dager med matlaging til mange og full aktivitet med barnebarna.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ako, Detaljer fra dagliglivet, Mat i Japan og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.