Konsertsalen var altfor for liten!

19. mai kl. 19.00 var det Love Sonata-konsert i Okayama Symphony Hall.

Jeg drog til Okayama sammen med fire andre fra Ako menighet: eldste Katsutani (t.v.), og ekteparet Kuroda (i midten). Fru Kuroda er koreansk, gift i Japan.

IMG_1787 (Medium)          IMG_1794 (Medium)

Konserthallen rommer bare 2000 mennesker! Så de 1000 som ikke fikk plass der, måtte ta til takke med storskjerm i et annet rom i bygningen. Vi visste det ville bli fullt. Så vi tok med litt mat og drikke hjemmefra (som kunne spises mens vi ventet i kø) og drog tidlig. Dermed var vi heldige og fikk plass på 5. rad.

IMG_1799 (Medium)

En kirke i Korea, Onnuri, har så nød for japanernes frelse at de nå for 24. gang arrangerte konsert i en japansk by – med berømte kristne sangere og musikere. Og preken! Gratis!!!

IMG_1784 (Medium)

IMG_1783 (Medium)Kirkemedlemmer i Onnuri var IMG_1795 (Medium)med som frivillige og loset folk til plassene sine. Vi ble møtt med hilsener, både skriftlig og muntlig, på engelsk, japansk og koreansk.

IMG_1786 (Medium)På stor-skjermene over scenen ble vi på japansk og koreansk ønsket både velkommen og Guds velsignelse. IMG_1803 (Medium)

IMG_1801 (Medium) Konserten begynte for øvrig med bønn for jordskjelv-ofrene på Kyushu – etter å ha vist bilder av ødeleg-gelsene der. (Det var også inn-samling av penger til hjelpe-arbeidet ved utgangen.)IMG_1798 (Medium)

Denne kirken i IMG_1797 (Medium)Seoul står også bak CGNTV, som daglig sender andakter, nyheter fra kristenlivet i Japan m.m. (Jeg har faktisk selv hatt flere tv-andakter hos dem for noen år siden – da jeg bodde i Nima.) Nå var de på plass og filmet det hele til stor-skjermene og for å kringkaste siden.

Et orkester var også på plass.

Et stort kor var de frivillige som var med på turen.

IMG_1806 (Medium)

Det var et veldig profesjonelt opplegg! Kristne koreanske sangere og musikere vil gjerne vitne om Jesus! Her er de som var med denne gangen på Love Sonata.

         Song Solnamoo: diverse fløyter                                     Kim Yeong-mi: sopran

IMG_1805 (Medium)          IMG_1814 (Medium)

Kveldens høydepunkt: tenoren Bae Jaechul

Bae er veldig berømt i Japan, ikke bare blant kristne. Han var en av verdens fremste tenorer da han ble rammet av skjoldkjertelkreft for noen år siden. Legen gav klar beskjed om at han etter operasjonen ikke lenger ville kunne synge. Men med kona og venners oppmuntring drev han iherdig trening. Nå reiser han rundt og både synger og vitner om Ham som kan gjøre under.

Med kjennskap til hans bakgrunn gikk tekstene virkelig til hjertet da han sang for oss:

O store Gud, når jeg i undring aner hva du har skapt i verden med ditt ord… da bryter lovsang i fra sjelen ut: O store Gud, o store Gud! 

 Jeg vil heller ha Jesus enn perler og gull… Jeg vil heller ha Jesus enn bifalls-brus. Jeg vil heller ham tilbe i Herrens hus, jeg vil heller ha Jesus enn verdens ry… Jeg vil heller ha Jesus enn hva som helst meg verden kan by i dag. 

IMG_1818 (Medium)

Det var også sand-animasjon ved Pak Gina.

IMG_1807 (Medium)          IMG_1808 (Medium)

IMG_1809 (Medium)          IMG_1812 (Medium)

IMG_1813 (Medium)

Her er noen glimt av Paks tegning på skjermen. Veldig fascinerende! På de to øverste bildene ser du en hånd. Når den beveget seg, ble det tegnet bilder i sanden. Det så ut som hun stod på en talerstol og holdt på med et eller annet.  Men sanden var altså på en plate med lys under. Bakgrunns-musikk var det også. Budskapet var at Gud elsker Japan, og at det er framtid og håp.

CGNTV har allerede lagt ut Love Sonata fra Okayama på You Tube. Her kan du se hele kvelden. D.v.s. at du kan både høre dem jeg har vist bilder av over, og se hvordan sand-animasjon foregår. For den som ikke vil høre på alt som blir sagt på japansk eller koreansk er det bare å bruke musa og flytte framover i programmet. Nærmere slutten kan du faktisk se meg og mine venner også! (Nederst, nært høyre hjørne.)

Avslutningen av kveldens program var litt morsom!

I «gave-esken» vi fikk utdelt ved inngangen til konsertlokalet var det en slik krans som alle har på hodet. Vi skulle sette den på en annens hode. Disse var håndlaget av eldre damer i menigheten og fraktet til Japan, og skulle symbolisere hva Jesus har gjort for oss.

IMG_1821 (Medium)          IMG_1826 (Medium)

I esken var det også papirfly!

IMG_1824 (Medium)

Papirflyene skulle vi sende rundt i salen. Det skulle symbolisere at vi ber for hverandre. På You Tube kan du se hvordan det hele foregikk. Og det er altså der du kan se meg også – noen steder opptatt med kameraet…

IMG_1835 (Medium)

Konklusjon: en fantastisk kveld! Ikke minst å se sååå mange japanere på en gang få høre evangeliet forkynt i ord og toner.

Når Jesus får bo i hjertene, blir det betente forholdet mellom Korea og Japan glemt! Korea er i dag et av de landene i verden som sender ut flest misjonærer, og de har et spesielt hjerte for misjon i Japan.

Jeg måtte tenke tilbake på mitt besøk i Korea i mai i 1997. Jeg deltok på et vennskapsbesøk mellom de lutherske kirkene i Japan og Korea. Da vi fra Japan besøkte en kirke som japanske soldater i okkupasjonstiden hadde brent fordi de kristne der bad til Bibelens Gud om frihet for landet sitt, hadde vi en bønnestund. Mens vi satt i den nybygde kirken, leste en av de japanske prestene høyt fra Efeser-brevets kapittel 2 mens han – og flere – gråt:

For han er vår fred, han som gjorde de to til ett og rev ned den muren som skilte, fiendskapet…Gjennom ham har både vi og dere adgang til Far i en Ånd. Derfor er dere ikke lenger fremmede og utlendinger. Nei, dere er de helliges medborgere og Guds familie.

IMG_1845 (Medium)

Mer informasjon om Onnuri-kirken i Seoul:

https://en.wikipedia.org/wiki/Onnuri_Community_Church

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke, Kirke- og kristenliv i Japan og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.