En vidunderlig sommer-middag

Japanske Chiaki bor i Norge, men for noen dager siden kom hun på sommerferie til Japan. Ako er hennes hjemby.

I tenåra kom Chiaki regelmessig til Ako lutherske kirke, men det ble ikke dåp. Da hun arbeidet på kjøkkenet på Den norske skolen i Kobe, ble hun ledet til tro av ei som også jobbet på kjøkkenet. Så ble det dåp i Kita Osaka menighet. Men nå føler hun at menigheten i hjembyen er hennes åndelige hjem i Japan.

Folk i Ako menighet setter pris på at Chiaki kommer til kirken når hun er i Ako. Det blir gjerne besøk båder her og der.

Her er vi begge bedt på middag en kveld hos ekteparet Kuroda (midten) – sammen med fru Fujitomo (t.h.).

Mye deilig mat!!!

IMG_1906 (Medium)

I Japan er det vanlig med mange retter til middag, d.v.s. noe sjømat, noe kjøtt, grønn-saker, suppe, ris og frukt. Middag i japanske hjem består gjerne av en blanding av utporsjonerte retter til hver enkelt og retter som en forsyner seg med selv fra serveringsfat.

Japanere spiser etter årstiden. Her er det sommer-mat!

Denne fisken  – med løk – har en syrlig smak.

IMG_1900 (Medium)

Små reker (norsk størrelse)                          Små akkar – kokt i en slags søtlig soyasaus-smak

IMG_1901 (Medium)          IMG_1899 (Medium)

Ribbe-biter                                         Gul ris – p.g.a. et krydder – med oliven og krabbesticks

IMG_1903 (Medium)          IMG_1902 (Medium)

Salat: tofu med issalat og wakame (sjøgrass). Vi helte på dressing selv.

IMG_1898 (Medium)

                               Suppe                                     Malt rå fisk på nestle-blad (hadde soyasaus på)

IMG_1904 (Medium)          IMG_1897 (Medium)

Sommer-fiken fra egen hage (de første denne sesongen!)

IMG_1907 (Medium)

Biwa (norsk: japansk mispel)

IMG_1909 (Medium)

Ja, dette var de fleste rettene!

Chiaki koste seg! Lenge siden hun hadde spist flere av disse sakene. «Ingenting i Norge kan måle seg med japansk sommer-mat!» kommenterte hun.

Om sommeren bruker forresten japanere ofte tallerkener, boller og fat av glass. Det gir litt kjølig følelse, mener man. Særlig blå ting eller noe med blå pynt virker slik…!?!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat i Japan og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til En vidunderlig sommer-middag

  1. mari berget sier:

    Flott å lese Kari. Beklager jeg ikke har latt høre fra meg på en stund. Klem marit god sommer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s