Fridag med Norgesgjest

Etter mange travle uker uten bloggskriving er det på tide å gi et livstegn. Jeg er frisk som en fisk, men tid til skriving har vært mangelvare…

I dag har jeg hatt en herlig fridag – med besøk fra Norge. Nå ja, gjesten kom egentlig på dagstur med tog fra Kobe.

img_2577-medium

img_2578-medium Gjesten heter Kenneth Ellefsen. Han underviser til vanlig på Fjellhaug i Oslo, men skal en måneds tid være gjesteforeleser på det teologiske seminaret i Kobe.

Siden mandag er fridag for oss begge, bestemte vi oss for en liten fjelltur i Ako. Men da ekteparet Kuroda hørte at han skulle komme, inviterte de til høsting av klementiner (e.l.?). De har oppfattet at det som er dagligdags for dem, er en eksotisk opplevelse for norske gjester.

Kenneth reiste tilbake til Kobe med en stor bærepose med frukt.

img_2576-medium

Fjelltur ble det ikke før utpå ettermiddagen. Ekteparet Kuroda inviterte oss nemlig også til lunsj i Hinase, ca. 20 minutters kjøring fra Ako.

En sjømat-restaurant.

img_2580-medium

img_2581-medium Maten var mildt sagt fersk!

Krabbene ble lagt levende på grillen. Da de ble varme på ryggen, prøvde de å snu seg for å rømme. Derfor blir de passet på og holdt på plass med spisepinner.

Sørlendingen Kenneth har visst aldri sett på maken – enda han er godt vant med å spise krabber.

Det kom mer mat på bordet etter hvert: østers, dansende reker (råe og levende), blekksprut, akkar, diverse sorter rå fisk (sashimi), suppe og ris. Kenneth elsker japansk mat! Og det gjør jeg også.

img_2583-medium

Da vi kom ned av fjellet og var på vei hjem, møtte vi tilfeldigvis en av mine engelskelever, Mana. Hun kom syklende hjem fra skolen. Vi pratet litt. Hun var overlykkelig for å få anledning til å snakke engelsk.

Siden moren også er engelskelev, bestemte vi oss for å hilse på henne før vi gikk videre hjemover. Men hun ble så glad for å se oss at vi ble invitert inn. Mor og datter prøvde så godt de kunne å forklare Kenneth på engelsk om japanske hus og rom. Litt å bite i ble det også.

Kenneth skal preke i Ako kirke søndag 13. november. (Jeg skal tolke.) Engelskelevene er selvfølgelig invitert. Nå gleder Mana og moren seg til å treffe Kenneth igjen. De har tenkt å komme, og vil også gjerne være sammen med oss utover ettermiddagen den søndagen. Kuroda skal også prøve å få tatt seg fri for å komme. Spennende!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ako, Mat i Japan og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Fridag med Norgesgjest

  1. Margit Irene Nordheim sier:

    Hei Kari! Kjekt å se! Nå har jeg sendt innlegget videre til Synnøve! VI skal be i ettermiddag, da husker vi på deg også!

    Ha en fortsatt god uke!

    Hilsen Margit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s