Sykkeltur

3. november – kulturdagen – er offentlig fridag i Japan. I år ble denne dagen tilbrakt på sykkeltur på noen av øyene mellom Onomichi (Honshu) og Shikoku.

Mellom øyene er det store broer. Langs motorveien er det sykkelveier. Det er også sykkelveier på kryss og tvers av hver øy. Sykkel kan leies på sykkelsentre. Prisen for en dag er snaue NOK 80.

img_2598-medium

Turfølget var Yamamoto-san fra Nima og Kenneth Ellefsen fra Norge.

img_2595-medium

         Hvilepauser

img_2592-medium          img_2596-medium

img_2599-medium          img_2601-medium

img_2602-mediumBåde på motorveien og langs sykkelveien så vi fareskilt. Fare for å møte villsvin! Men vi møtte bare andre syklister. Dem var det mange av!

img_2600-medium

Øyene er fulle av frukttrær. Klimaet er ypperlig for å dyrke diverse sitrus-frukter. Nå er det sesong for mandariner og klementiner. Men innimellom frukttrærne så vi også solcellepanel! (Se bildet over t.h.) Seto Naikai (innlandshavet mellom Honshu og Shikoku) er den mest solrike delen av Japan.

Vi besøkte et museum som er kjent for sin store samling av samurai-sverd. Noen var fra 900-tallet! Fotografering var forbudt. Men utenfor fant ungkarene en ung dame med sverd som kalles

Seto Naikai sin Jeanne d’Arc

img_2597-medium

Men hvorfor var akkurat vi tre på tur sammen?

Kenneth, som til vanlig underviser på Fjellhaug, er i Japan en måneds tid som gjeste-foreleser på det lutherske seminaret i Kobe. I 2004 var han i Japan for første gang – da som Fjellhaugstudent på studietur. Sammen med en medstudent bodde han hos meg i Nima i en uke – for å oppleve misjonsarbeid og japansk kultur.

Yamamoto-san, en av mine engelskelever i Nima, var da nydøpt. Jeg sendte dem da ut på tur sammen. Tenkte at det var godt for begge parter å oppleve fellesskap med kristne jevnaldrende. Siden 2004 har Yamamoto-san vært på Kenneths bønneliste! De har også hatt litt kontakt på e-post.

Kenneth insisterte på å treffe Yamamoto-san i løpet av oppholdet i Japan, både i fjor da han var i Kobe og underviste, og i år. I fjor drog Kenneth på preketur til Nima for å treffe sin japanske venn. I år ble det sykkeltur.

Siden jeg bor jo på arbeidsplassen min (i kirkens 2. etasje), er det godt å reise vekk på fridager. Så var det ekstra kjekt for meg å være sammen med disse to, siden jeg har fungert som et slags bindeledd i mellom dem.

img_2584-medium

For å utnytte fridagen mest mulig til sykling, møttes vi kvelden før til middag og overnatting på et billig ryokan (japansk-style hotell) med onsen (varme kilder) i en liten by som heter Onomichi, ikke så langt fra Hiroshima. Motorveien over øyene til Shikoku starter nemlig i Onomichi.

img_2588-medium Til frokost fikk img_2587-mediumvi hvert vårt ukokte egg. Yamamoto-san vispet det med pinnene sine, sammen med litt soyasays, og helte det over risen. Kenneth og jeg bad om å få eggene våre stekt (over t.h.)!

 Ellers så frokosten slik ut. Ris og suppe i tillegg.

img_2586-medium

Kenneth vet at Yamamoto-san elsker norsk makrell i tomat og kvikk lunsj. Mottatt med stor glede!

img_2591-medium

Vi hadde altså en fantastisk dag sammen! Været var upåklagelig!

img_2607-medium

De to karene syklet mye raskere enn meg. Så her og der hadde de ventepauser.

img_2605-mediumEn skikkelig overraskelse fikk de to under sin siste ventepause – da de stoppet for å kjøpe juice ved en salgsbod langs veien.

Da damen spurte Yamamoto-san hvor utlendingen kom fra, og fikk høre at Kenneth var fra Norge, begynte hun å fortelle fra sin Norgestur. Siden hun var veldig interessert i skandinavisk design, hadde en kristen tante invitert henne med på Norgestur «sammen med noen lutheranere»…

«Vi er også lutheranere,» kommenterte karene. Dermed forlot hun salgsboden, løp over veien og hjem for å hente album og moren.

Så fikk vi altså se bilder av mange kjente VJELK-folk på sightseeing i Oslo og andre steder i Norge –  OG – tidligere Japan-misjonær Kari Helene Haugen!

Det ble gratis drikke på oss alle tre – og masse hilsener med til Ariki, som hadde vært reiseleder på turen. Verden er i grunnen ikke så veldig stor!

img_2606-medium

Dette innlegget ble publisert i Mat i Japan, Trim og sport, Turist i Japan og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Sykkeltur

  1. Ebbe Kaas sier:

    Meget spændende at læse. Tak😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..