Urnen får sin plass

19. mars hadde vi en seremoni i Ako kirke etter gudstjenesten som det er vanskelig å finne et godt norsk ord for. Kanskje vi kunne kalle det urne-innsettelse?

Over: Under gudstjenesten stod urnen på et bord ved siden av talerstolen – sammen med et kors, blomster og et bilde av fru Fukuda, som vi hadde begravelse for 1. februar.

T.v.: Før seremonien for urne-innsettelsen ble bordet flyttet fram foran prekestolen.

Etter kremasjonen er det vanlig å ha urnen stående hjemme i stua fram til dagen den blir satt i graven – eller som her, i urne-rommet.

Det er pastor Ueda som står på talerstolen.

Menigheten var sammen med familien under seremonien.

Etterpå forflyttet vi oss ut. Foran inngangen til urnerommet hadde vi også en liten seremoni – før familien og presten trådte inn i urnerommet og satte urnen og bildet inn i et rom der.

Til slutte hadde vi lunsj sammen i kirken. Fukuda spanderte – som takk for hva menigheten hadde betydd for han og kona i sykdomsperioden.

Alle fikk ordet for å dele minner om den avdøde.

I buddhistisk sammenheng har familien minnesamling 49. dagen etter dødsfallet og så med bestemte mellomrom i flere år framover. Da kommer buddhistpresten, og det er bønn for og til den døde.

Kristne takker Jesus for den døde og ber for familien. Noen har minnesamlinger i familien. Alle helgens søndag er for øvrig den årlige minnesamlingen i menigheten.

Til slutt: blomsteroppsatsen jeg satte opp i kirken for anledningen. De hvite liljene brukes i Japan til påske og minner japanerne om oppstandelsen. Da jeg handlet blomstene, tenkte jeg på korset da jeg valgte mørkerøde roser. Som norsk synes jeg at gult representerer påske. (Det bør jo også være 3 farger i en oppsats…)

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..