Årsmøte og konferanse

Siste halvdel av mars var meget travel! Først deltok jeg på VJELKs årsmøte 19.-20. mars. Så var det misjonærkonferanse 22.-26. mars. Etter konferansen hadde jeg med meg tre Fjellhaugstudenter hjem, som skulle vær hos meg en uke.

Så blogg-skriving har vært umulig i den tiden. Til gjengjeld er det blitt mye å skrive om…! I dette innlegget vil jeg begrense meg til å fortelle litt om VJELKs årsmøte og misjonærkonferansen.

Høydepunktet på VJELKs årsmøte var innvielse av ny pastor i VJELK: Toshihito Seima.

Før forbønnen måtte Seima svare kirkepresidenten på spørsmål fra trosbekjennelsen og om han ville bygge liv og tjeneste på Guds ord (t.v.). 

Til slutt fikk han
overlevert et slags diplom (t.h.).

Etterpå ble familien presentert. Menigheten og andre bekjente overrakte blomster.

          

Toshihito Seima er annen generasjons kristen. Faren hans er eldste i Yonago menighet. Han har hatt familiens fulle støtte til å slutte i jobb og bli teologistudent i godt voksen alder. Hele familien brenner for barne- og ungdomsarbeid.

Et annet høydepunkt på årsmøtet var presentasjonen av ny eldste i Aotani menighet i Kobe. Her får han også et slags diplom av kirkepresident Nagata hvor det står at han er blitt eldste i VJELK (t.v).

Den nye eldste er faktisk ikke japaner. For 31 år siden kom koreanske Pak Chong som utvekslingsstudent til Japan. Nå er han professor på Kobe universitet og bor med familien sin i Kobe.

Det var Hallelujah-kirken i Seoul, som han tilhørte, som bad ham oppsøke Aotani menighet da han drog til Japan som student. Hele familien er svært aktiv i Aotani, og en av sønnene (nr. 2 f.v.)er student på det teologiske seminaret i Kobe.

Aotani menighet stilte mannsterkt på årsmøtet for å vise sin glede og takk for en ny eldste.

På kveldsmøtet ble alle tilstedeværende eldste bedt om å komme fram (under). Det er en stor og fin flokk, men den var større for noen år siden…

Eldste i Ako, Katsumi Katsutani, hadde vitnesbyrd om det å være eldste (t.v.).

NLMs regionleder for Japan, Indonesia og Kinaregionen, Olav Vestbøstad, var gjest på årsmøtet. Her tolkes han av Liv Bakke (t.h.).

Misjonærkonferansen ble som vanlig holdt på leirstedet, Hiruzen Bible Camp.

En ettermiddag hadde vi besøk av kirkepresident Rei Nagata, visepresident Eiji Nagano og administrasjonsleder Tetsuaki Ueda, der vi fikk del i VJELKs visjoner for institusjonene.

Etter en snørik vinter var det fortsatt en del snø igjen – til stor glede for barna.

Her (under) er misjonærflokken samlet til fellesbilde. I tillegg til Olav Vestbøstad hadde vi besøk av generalsekretær for Islands Misjonssamband (SIK), Ragnar Gunnarsson, og tre Fjellhaugstudenter.

Begge foto fra Hiruzen: Marius Bergersen

PS. Jeg har også lagt ut en artikkel om ny pastor i VJELK på nlm.no i dag:

http://www.nlm.no/nlm/internasjonalt/japan/nyheter/ny-pastor-i-vjelk

Dette innlegget ble publisert i NLM Japan, Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..