Ungdomsleir i vårferien

I Japan er det noen som heter vårferie – d.v.s. en ferie mellom to skoleår. Skoleåret starter nemlig i april. Mange menigheter benytter denne ferien til leirer og andre arrangementer for barn og ungdom.

Menighetene i Hanshin- og Bantanområdet i Vest Japan Evangelsik Lutherske Kirke  (VJELK) har i ca. 10 år slått seg sammen og arrangert ungdomsleir på Ieshima – en nokså øde øy i Seto Naikai (innlandshavet mellom Honshu og Shikoku).

Til Ieshima måtte vi reise med båt fra havna i Himeji.

Jeg ble spurt av NLM Japan om å delta på ungdomsleiren – for å ta med Fjellhaug-studentene som skulle være hos meg den uka, slik at de kunne få oppleve samvær med japanske kristne ungdommer og leirarbeid i Japan.

Da jeg fortalte om leiren til ungdommene som jeg har i engelskklasse i Ako kirke, ville to av dem også være med. De hadde jo vårferie og god tid! Dessuten…! Dette var livets sjanse for dem til å være sammen med utenlandske ungdommer og praktisere engelsk. Faktisk var det første gang i livet deres at de møtte utlendinger! (Jeg sendte dem sammen til Himeji på sightseeing første dagen i Ako, og alle fem kom glade og fornøyde tilbake!)

Utenlandsgjester kan brukes i Guds rike… Disse tre jentene ble virkelig brukt av Jesus denne uka! De snakket så naturlig om at Jesus var deres beste venn at de japanske ungdommene kommenterte selv at de hadde fått noe å tenke på.

Her er Ako-gjengen kommet fram til øya . F.v.: Mana, Mathea, Solveig, Atsuki og Solveig.

Leiren startet tirsdag 28. mars, men på grunn av en engelskklasse den kvelden, drog vi ikke før neste morgen.

Vi måtte gå et stykke fra båten til leirstedet. Underveis blomstret et sakuratre, så da ble det bildestopp.

Stedet leiren ble arrangert på, er eid av fylket og heter Ieshima senter for naturopplevelser (min oversettelse). Det ligger vakkert til ved Seto Naikai.

Lunsj. Pastor Shigeru Okazaki (under t.v.) var grillmester og hovedkokk på leiren.

Ris ble også kokt på grill, og alle hjalp til med å lage onigiri (risballer) etterpå. Fjellhaugelevene fikk god opplæring og mestret det hele med glans.

Alle kjeler ble veldig sotete. Så til slutt på leiren måtte deltagerne skrubbe kjelene blanke (t.h.).

Vi overnattet på madrasser på gulvet i seks- manns rom i et tømmerhus. Jeg overnattet med ledere og «kokker». Eldstemann var en dame i 80-åra!

Frokost til alle ble laget i rommet vårt (t.v.) og distribuert rundt til de andre rommene. Det ble forberedt både eggerøre, suppe og salat til frokost!

Det meste av programmet foregikk ute, men møtene og noen leker foregikk innendørs.

          

Jeg tolket for Fjellhaugstudentene bibeltime og det som ellers ble sagt. På japansk leir er det vanlig at alle reiser seg på siste samling og forteller hvordan de har opplevd leiren. Jeg tolket da til japansk hva de norske sa. (3 bilder under: Pak)

Om ettermiddagen kunne vi velge mellom kano og kajakk. Her er noen bilder Marius Bergersen tok av meg i kajakk.

          

Jeg padlet helt ut til den lille øya der ute. Herlig!!!

Det var kjekt å være med på ungdomsleir! Kjekt å se at ungdommene fra Norge trivdes, og  at norske og japanske ungdommer fant tonen!

Men det aller hyggeligste for meg var at de to ikke-kristne ungdommene fra Ako ble med på leir – og trivdes!

Pak tok fellesbilde til slutt av alle på leiren der vi sa «halleluja» i kor!

Marius og Karoline Bergersen, våre nye misjonærer i Japan, deltok også på leiren. Det virket som om de storkoste seg også. Karoline har skrevet en artikkel, og Marius har laget en kjempefin video fra leiren, som du finner på Japansiden til nlm.no:

http://www.nlm.no/nlm/internasjonalt/japan

Dette innlegget ble publisert i I nærheten av Ako, Kirke- og kristenliv i Japan, Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..