Youth Party

«Youth Party», foreslo et par engelskelever da vi diskuterte hva vi skulle kalle ungdomssamlingen i Ako kirke lørdag 27. mai. Og slik ble det.

Her er ungdommene samlet på kirkens kjøkken.

4 av disse ungdommene er med i engelskklasser jeg har hver uke i Ako kirke. 2 er barne-døpt i menigheten, men ikke konfirmert, og kommer meget sjelden til kirken. Ytterst t.v. står Makito Masaki, rektor på det teologiske seminaret i Kobe. Han og en student (nr. 2 fra v.) kom til Ako for å ha «Seminarets dag» på gudstjenesten dagen etter.

Kvelden startet med et måltid. Jeg inviterte til norsk mat: suppe, hovedrett og dessert + kake og kaffe eller te litt senere. Ungdommene betalte for måltidet. (Da er det for japanere lettere å delta.)

Alle forsynte seg selv (over) og benket seg rundt det store bordet (under).

«Hva er dette for noe?» Alle var spente på å smake sjokoladepudding med vaniljesaus. Desserten falt i god smak hos alle, og noen forsynte seg flere ganger!

Vi hadde ikke så veldig fastspikret program. Siden dette var første gangen vi prøvde oss på en ungdomssamling i menigheten, brukte vi det meste av tiden til å snakke med ungdommene. Trives de i kirken og med hverandre, kan vi innby til nye samlinger siden. Masaki hadde en liten andakt til slutt.

Ungdommene koste seg med piano, gitarer og tromme i kirkerommet.

Masaki, som nærmer seg 60, viste stor interesse og var som en av de unge. Jeg visste at han har slike nådegaver. Derfor foreslo jeg for menighetsrådet å arrangere en slik kveld – som et lite prøveprosjekt – i forbindelse med «Semiarets dag».

Ikke alle kunne spille, men disse jentene koste seg likevel!

Kveldens konklusjon: alle har lyst på flere samlinger!

Mana (over t.h.), som kom på gudstjeneste da Kenneth Ellefsen prekte her i november i fjor, foreslo å ha et «youth party» på lørdags-kvelden før Kenneth skal preke en søndag i november i år. Etter hennes begeistrede forklaring fikk alle lyst å treffe Kenneth! (Så får vi håpe han sier ja…!) Til forklaring: Kenneth Ellefsen underviser på Fjellhaug internasjonale høyskole i Oslo, men har de siste åra vært gjesteforeleser på Kobe luthersk teologiske seminar en måneds tid.

Også ekteparet Bergersen, nye misjonærer i NLM som nå er språkskolestudenter, har uttrykt ønske om å komme til Ako for å være med på «youth party». De har så lyst til å bli kjent med ungdommer i Japan. Dessuten var de jo på ungdomsleir med to av engelsk-elevene i mars. Så til høsten må vi prøve å få til en samling med dem også.

Spennende!!! Menigheten har bedt mye for denne lørdagskvelden. Nå vil vi be Herren om å vise vei for en god fortsettelse. Kanskje noen som leser dette også kan være med og be om at ungdomsarbeid i Ako menighet kan komme i faste former etter hvert?

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Youth Party

  1. Inger sier:

    Så spennande å lese og sjå! Dette deler eg gjerne vidare, både på Facebook og på misjonsforeiningar og møte!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..