Kurs for søndagsskolelærere

De siste årene har en gammel tradisjon i VJELK, nemlig en årlig samling for søndags-skolelærere, blitt gjenopptatt. Som i Norge sliter også japanske menigheter med å samle barn til søndagsskole og andre barnearrangement. Barna har så mange andre tilbud og aktiviteter nå til dags.

         

I september i fjor var det samling i Nishi Akashi kirke (over t.v.). Ca. 120 deltok.

Shigeru Masaki (over t.h.) var taler. Han var da 89 år. «Vi vet ikke hvor lenge vi har ham i blant oss. Nå har vi kanskje siste sjanse til å lære noe fra en gammel mann med lang erfaring og et brennende hjerte for å nå ut med evangeliet,» ble det sagt. (Han døde faktisk før neste samling for søndagsskolelærere.)

18. september (offentlig fridag) i år var vi samlet i Yonago kirke. Drøye 50 deltok.

Det var kommet ønske om å besøke og lære fra Yonago menighet, som er den menigheten i VJELK som hver uke samler flest barn og ungdom. Pastor Hideki Matsumura hadde et tankevekkende foredrag.

                             

Men mye av programmet ble ledet av frelste tidligere søndagsskolebarn. En sjetteklassing (over t.h.) som møtte Jesus gjennom barnearbeidet i Yonago, og som ble døpt tidligere i år, hadde vitnesbyrd om hva MEBIG og Jesus betyr for ham. Han leste opp vitnesbyrdet som han hadde holdt på dåpsdagen sin.

Demonstrasjon av leker var det også. G i MEBIG står for game. Barna må ha det kjekt for å få lyst til å komme. BI står for Bible, og ME står for memory. Disse ingredienser er sammenlagt viktig og nødvendig for barna.

I Yonago kirke får barn som kommer for første gang velge seg ut en velkomstgave, som sees på bildet t.v. Det er visstnok både populært og velsmakende.

Jeg har tidligere hørt at det var grunnen til at noen fortsatte å komme – og starten på deres vei til frelse.

Etter et visst antall gangers fremmøte får barna velge en ny presang – som smaker godt. Yonago menighets MEBIG-arbeid har funnet en glimrende måte å møte barna på – både på Bibelens og barnas egne premisser.

Den store overraskelsen på kurset ser du på bildet under.

Etter å ha holdt en del av kurset i et annet rom i kirken, kom vi tilbake til kirkesalen der det var pyntet til fest med kakebord! Vi fikk også hver vår obento (= lunsjpakke, se bildet under) ved bordene der vi satt.

Og hva var poenget med et slikt kakebord?

Det står skrevet på veggen foran ( på japansk): Barn er ikke bare barn. Barn er mennesker. (Litt fri oversettelse.) D.v.s. å tenke at det ikke er så nøye – fordi de bare er barn – er feil! Både barn og voksne er mennesker, som fortjener å bli behandlet deretter. Ved selv å oppleve gleden over det overraskende og smakfulle kakebordet – som var tilpasset vår aldersgruppe, skulle vi reflektere over hvordan vi i våre menigheter kan skape glede blant barn slik at de kommer igjen og igjen til kirken. Kommer de igjen og igjen, har vi nemlig kjempestore muligheter til å lede dem til Jesus!

Fra Ako menighet deltok vi fire rundt bordet (under).

Gjengen fra Ako ble heltent!!! I bilen hjemover (mellom 2,5 og 3 timers kjøring), gikk praten livlig om hvordan vi kan omsette det vi hadde lært til noe som passer i Ako menighet. Faktisk ble det født flere ideer i bilen, og disse skal nå legges fram for neste menighetsråd – og årsmøtet! Stikkordet er mat. Men mer røper jeg ikke i denne omgang…

Følg heller med på bloggen – og BE!!!!!

  • Om Herrens ledelse og en god «fødsel» for nytt barnearbeid i Ako
  • At kursdeltagerne fra Ako ikke mister frimodigheten til å sette i gang
  • At hele menigheten blir tent og stiller opp for det opplegget vi lander på
  • For Ako-barnas frelse
  • For kirkens nabolag, der det bor barn i nesten alle hus
Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke, Kirke- og kristenliv i Japan, Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kurs for søndagsskolelærere

  1. Grethe Sviggum sier:

    Her var det mye interessant å lese etter at du kom tilbake til Japan. Fikk bl. a. tips om hvordan få barna til å komme på Tirsdagsklubben på Bedehuset.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..