Ny parkeringsplass ble til virkelighet

Når vi har større arrangement i Ako menighet, har det vært for lite parkeringsplass. Det er i grunnen nokså fullt hver søndag også med de to parkeringsplassene på bildene under.

T.v.: den opprinnelige parkeringsplassen, som er på motsatt side av veien og en del av den opprinnelige kirketomten (med prefabrikert hus) – før det ble ekspropriasjon p.g.a. vei- og kanalbygging. (Bildet er tatt fra kjøkkenvinduet mitt i 2. etasje.)

T.h.: tomt kjøpt for noen år siden til parkeringsplass. Den ble finansiert med lån blant medlemmene. Lånene var tilbakebetalt innen utgangen av 2016.

          

Helt siden jeg kom til Ako i september 2015, har eldste i menigheten, Katsutani, sagt til meg på tomanns hånd: «Se den åkeren der. Tenk om vi kunne kjøpt den for å få mer parkeringsplass. Men jeg tør ikke å nevne det for menigheten ennå.»

Jeg pleide å svare: «Hvis Gud vil, gir han oss mulighet til å kjøpe. Det er gratis å ha drømmer. Vi kan be om Guds ledelse.»

Tiden gikk. Våren 2017 ble det satt opp «til salgs» skilt ved åkeren (bortenfor det gule grendehuset på bildet over t.h.). Ryktene sa at det fantes interesserte kjøpere. Da måtte vi ta stilling til: nå eller aldri.

Tomten kostet noen hundre millioner yen. (En million = drøye NOK 70 000). Det underlige var at menigheten mottok flere millioner yen fra et eldre medlem som hadde fått det for seg å gi noe til Guds rike (som vedkommende sa) før det ble snakk om tomtekjøp. Og senere skal det visstnok bli mer… På konto var det også litt oppsparte midler. Et av ekteparene foreslo å gi hele resten av summen som lån – i stedet for å dele opp i mange mindre lån fra flere medlemmer. Altså var det økonomisk grunnlag for kjøp!

Så da eldste på menighetsrådsmøtet i juli la fram forslag om å kjøpe tomt, ble det enstemmig vedtatt å kjøpe dersom et ekstraordinært medlemsmøte i august ga sitt samtykke. Også der gikk man enstemmig inn for kjøp.

Det viste seg at selgeren syntes det var kjekt å selge til kirken – for…! Han hadde gått på sønsdagsskolen da han var liten. (Antageligvis da den finske familien Uski drev nybrottsarbeid i Ako.) Vi fikk faktisk litt avslag på prisen!

En åker har et lag med matjord øverst som må fjernes før man kan parkere biler der. Likeledes trengs et lag med grus. Eldste i menigheten, Katsutani, foreslo å ta jobben selv på en fridag med maskiner fra egen bedrift. (Han er rørlegger.) Det blir da en blanding av frivillighet (gave til Guds rike) og at menigheten dekker kostnader.

         

Det regner ikke mye i Ako, men det var meldt regnvær på innvielsesdagen. Så en gjeng satte opp et «hjemmelaget partytelt» på lørdagen.

Søndag 15. oktober, etter gudstjenesten, hadde Ako lutherske kirke  en liten seremoni for å innvie ny parkeringsplass. I regnvær!

Det er i grunnen bra at bygget mellom parkeringsplassene ikke er et privat hus… Åkeren bestod for øvrig av to tomter, og vi har altså bare kjøpt den ene. Det vil snart bli bygget et hus på den andre halvparten.

Pastor Ueda ledet seremonien. Han minnet oss om at denne nye parkeringsplassen er en Guds gave til menigheten.

Til slutt ble det tatt gruppebilde – fast post i Japan!

Neste søndag skal vi ha høstens spesielle gudstjeneste med radiopastor Ariki som gjestetaler. 800 brosjyrer er lagt i postkasser eller sendt til folk som på en eller annen måte har hatt kontakt med kirken. Da kommer det godt med å ha fått bedre parkeringsplass. Det blir spennende å se hvor fullt det blir! Og om noen tar i mot Jesus som sin frelser… Herved er utfordringen gitt til forbønn!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Ny parkeringsplass ble til virkelighet

  1. Grethe Sviggum sier:

    Interessant å lese dine innlegg som alltid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.