Høstens overraskelser

Mange av mine lesere har vel lagt merke til at det har vært få innlegg i det siste. Det skyldes selvfølgelig også alminnelig travelhet. Særlig i oktober. Men…!!!

Det har i høst vært i meste laget av overraskelser  – som har tatt masse tid.

 Først var det stekeovnen som sluttet å fungere som den skulle. Nøttebrødene ble ikke stekt inni og hevet seg ikke. Ut og kjøpe ny! Stekeovn er forresten på listen for misjonens standardutstyr.

Men alle tidsproblemer er ikke løst med innkjøpet av den nye ovnen. De første brødene fikk «dump» på midten. Neste gang ble de ujevnt stekt. Og valnøtt-rundstykkene ble ikke brune nok. Det tar tid å bli fortrolig med den nye…

Den neste overraskelsen var bilen. På vei hjem fra Kobe en sen kveld lyste plutselig en lampe, og temperaturmåleren var på rødt felt. Rask stans på motorveien mellom Himeji og Aioi. Ringe og bestille bilberging. Heldigvis hadde jeg ekstra klær i bilen, så jeg holdt varmen sånn noenlunde mens jeg småjogget fram og tilbake på noen få meter. Fikk nemlig beskjed om at det var livsfarlig å sitte i bilen og vente. Kom hjem litt over kl. 01 om natta – med hjelp! (Under)

Å reparere en såpass gammel bil var ikke å anbefale. Så dermed var det å anskaffe seg en ny. Heldigvis er det slik i Japan at bilforretningen lar deg låne bil til den nye er kjøreklar.

Så var det neste overraskelse. Forrige innlegg ble publisert en ettermiddag. Da jeg skulle skrive ut noe fra PC’en senere om kvelden, var det svart skjerm. Diverse forsøk på å få liv i den hjalp ikke, heller ikke råd fra mer kyndige folk over telefonen. Butikken fikk ikke liv i den neste dag heller.

Så var det å finne ut av PC-kjøp og få hjelp av andre i menigheten til å få gjort ferdig diverse ting «manuelt» (dvs uten min PC) innen søndagen.

Heretter trenger jeg tid til å bli fortrolig med den nye PC’en, som jo er japansk og har et annet tastatur.

Det rare var at etter en ukes «hvile» har den gamle latt seg starte igjen. Så nå sitter jeg med to. Det gjorde jo ting lettere når jeg skulle ha hjelp til å flytte over saker og ting fra den ene til den andre PC’en. Og nå… Jeg fikk ikke til å ordne med bilder til dette innlegget på den nye, så da gjorde jeg på den gamle i stedet.

Jeg ber til Gud om at jeg ikke må få flere overraskelser i nærmeste framtid. Desember er  travel nok i en japansk menighet, og mye skal bakes – helst vellykket ved første forsøk!

Dette innlegget ble publisert i Detaljer fra dagliglivet, Diverse og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Høstens overraskelser

  1. Marit sier:

    En ulykke kommer skjelden alene, sies det.
    Håper du få desemberfred og julefred nå.
    Lykke til.

  2. Marit berget sier:

    Nei sååå uheldig du har vært. Det var mange ting som gikk galt på samme tid. Kjedelig. Og ja veldig tidkrevende. Satser på bedre tider. God førjulstid og advent etter hvert. Her er det broddetid. Kjempeflott. Men nydelig sol noen timer på dagen. Klem marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..