Til topps på Shikoku

Første søndag ettermiddag i november – etter kirketid – fikk jeg meg en ny tur til Shikoku. Jeg var sjåfør, slik at Kenneth Ellefsen (utlånt fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole til det lutherske seminaret i Kobe) kunne få treffe sin venn, Takamasa fra Nima, mens han var i Japan. Takamasa ble døpt i Nima menighet i 2003 (mens jeg arbeidet der).

I stedet for å treffes i Nima eller Ako, møttes vi i nærheten av Seto Ohashi, den 10 km lange broen over til Shikoku. Derfra kjørte vi videre med en bil.

Målet for turen var Tsurugi-san, 1955 m.o.h. Dette fjellet er Shikokus nest høyeste og et populært fjell å bestige.

Vi tok heis et stykke opp, men gikk hele veien ned til parkeringsplassen.

Både været og utsikten var upåklagelig! Det er mange topper på Shikoku som er rundt 2000 m.o.h.

Det smakte visstnok godt med mitt norske grovbrød med brunost på. Kenneth hadde med Kvikk-Lunsj fra Norge. Vi fylte termoser med varmt vann der vi overnattet.

Det er mulig å overnatte på turisthytte på toppen av fjellet (t.h. over). Et lite Shinto-tempel var det også der oppe (t.v.).

Før vi drog til fjells opplevde vi også litt andre av Iya-dalens severdigheter. Ochiai, bygda i  bakkeskråningen (under) er ganske berømt og pryder alle turistbrosjyrer fra Iya-området.

På utsiktsplassen for Ochiai møtte vi denne gjengen (under). I bygda nedenfor kjørte vi forbi mange «likesinnede», som representerte forskjellige yrker og aldersgrupper.

Shikoku har mye vakker natur. En stor, flott engelsk brosjyre kaller Oboke – Iya-området for Hidden Japan.

I gamle dager hadde de hengebroer mange steder på Shikoku (under). Vi besøkte denne gangen Oku-iya Niju Kazurabashi (under). Fordi broen er laget av planter, må den skiftes ut hvert tredje år, fikk vi vite.

Like ved var det også mulig å dra seg over elva i en slags kasse med tau (under). Slik fraktet de saker og ting over elvene i gamle dager.

         

Vi overnattet fra søndag til mandag i Iya-dalen. Over: middag. Under: frokost.

Maten er veldig annerledes i indre del av Shikoku. Vår venn Takamasa, som jo er japansk, spiste flere retter for første gang i livet. Fiskene er elve-fisk, som er saltet og tørket og så grillet.

Flere retter var laget av soba. T.v.: en av soba-rettene. Også i frokostsuppen (over) var det noe fra soba-planter. 

I fjor var vi tre på sykkeltur på noen øyer mellom Honshu og Shikoku. I år var vi på fjelltur. Takamasa er den som kommer med forslag til hva vi skal gjøre og bestiller overnatting. – Hvor skal vi dra neste år? sa vi til hverandre mens vi nøt utsikten fra fjelltoppen. (Antageligvis skal Kenneth undervise i Kobe neste år også…) Det vil tiden vise!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Noen lenker til stedene vi var:

https://www.japan-guide.com/e/e7830.html

https://www.japan-guide.com/e/e7825.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Iya_Valley

Dette innlegget ble publisert i Fjell i Japan, Mat i Japan, Turist i Japan og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Til topps på Shikoku

  1. Koselig å følge dere på tur!!!!😀❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..