60 år og 500 år

Det begynner å bli lenge siden, men jeg har lyst å vise bilder fra den flotte jubileums-gudstjenesten jeg var med på om kvelden den siste søndagen i oktober. Da kombinerte  nemlig Kobe Luthersk Teologiske Seminar (KLTS) feiringen av Luther-jubileet (500 år) med at det var 60 år siden skolen ble opprettet.

Opplegget var en slags kopi av en luthersk gudstjeneste på Luthers tid med mye flott sang og musikk. Aotani kirke var stappfull av folk. Mange satt i andre rom med tv-overføring. Siden jeg skulle tolke for gjesten fra Norea Mediemisjon, fikk jeg sitte i hovedrommet.

Tema for kvelden: Vår Gud han er så fast en borg.

Et sangkor sang fra flere kantater og ledet fellessangen. Koret bestod av kirkefolk fra fjern og nær, som et halvt års tid hadde øvd hver for seg og bare møttes et par ganger til fellesøvelse. Målet var 100 sangere, men nærmere 150 meldte seg på. De stod på begge sider av kirkerommet og galleriet. Det var fantastisk å være omgitt av firestemt sang på alle kanter!

Innimellom var det solosang, duett og kvartett.

          

Dirigenten for det hele, Kaoru Hiyama, hadde oversatt til japansk fra tysk det som ikke fantes på japansk fra før. Det gikk mest i Luther og Bach! Hun hadde også arrangert det hele, slik at de musikkresursene som fins i VJELK og/eller blant nåværende eller tidligere studenter, ble benyttet: fiolin, cello, fløyte, orgel og synthesizer.

Kaoru Hiyama er ikke lutheraner. Hun har musikkutdannelse fra Tyskland (orgel++). Faren er prest i en stor (ikke-luthersk) kirke i Hiroshima (med pipeorgel!), og han mente datteren som musikk-evangelist også trengte teologisk skolering. Så han sendte henne til Kobe, fordi han anså det lutherske seminaret der som det beste studiestedet for henne i Japan!

         

Til slutt ble forskjellige personer takket.

Regionleder Olav Vestbøstad (under) mottok takk fra styreleder, pastor Fukao, på vegne av NLM – som sammen med NMS (Det norske misjonsselskap) startet skolen for 60 år siden.

Den første japanske rektoren, Gyo Nabetani (over og t.v.), ble takket av nåværende rektor, Makito Masaki. Nabetani har bygget opp skolen til å bli en anerkjent teologisk institusjon i Asia.

Dagens predikant var pastor i Aotani menighet, Ryuichi Maekawa (t.h.).

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

PS.  Opprinnelig hadde jeg tenkt å skrive om jubileet på NLMs hjemmeside. Men høsten har vært såpass travel og inneholdt så mange uventede «overraskelser» at jeg har måttet gi opp noen av mine planer. Julebrev før jul er en annen ting jeg har gitt opp å få til. Vet ikke om jeg får tid til flere blogginnlegg den siste uka før jul. Derfor vil jeg her ønske alle mine lesere en god og velsignet jul!!!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan, NLM Japan, Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.