Saltstraumen – i Japan

Hvis du tror at Saltstraumen bare fins i Nordland i Norge, så må du tro om igjen. Den i Norge er bare verdens nest største saltstrøm (10 m). Naruto i Japan er verdens største (30 m) – i følge brosjyren som ble delt ut. Stedet er under broen mellom øya Awaji og Shikoku, altså ikke så veldig langt fra Kobe.

19. februar – en fri-mandag var jeg der. Mens vi spiste lunsj – med utsikt over Naruto-stredet, kunne vi følge med på at det begynte å bli  strøm.

 Vi gikk om bord i båten t.h. i en liten by et stykke unna strømmen. Det var nokså kaldt å stå på dekk den timen turen varte, men jeg hadde forberedt meg på det. De fleste andre var nokså lettkledde for en slik tur. De hutret og frøys. Det gjorde ikke jeg!

Da vi gikk om bord, fikk alle passasjerer utdelt en pose (under t.v.) med en slik «varmepute» (håndvarmer) som på bildet t.h. Den inneholder noe som utstråler varme. Jeg tok ikke i mot, fordi jeg bruker astmamedisin.

         

https://en.wikipedia.org/wiki/Hand_warmer

Her  nærmer vi oss broen og strømningene.

Mens skipsfarten gikk som vanlig (t.v.), drog vi og andre turistbåter rundt i virvlene.

         

          

         

Jeg var bedt med på tur av ekteparet Kuroda i Ako. Kuroda prøvde å mate måkene (t.h.). Men han har erfaring med å mate måker på båten inn til Gudvangen, der måkene forsynte seg av hånden hans. Så matingen her var en stor skuffelse. Ingen av måkene kom så nært som de norske måkene.

En flott tur!

Det var meldt regn den dagen, men vi fikk oppholdsvær. Dessuten var vår tur på dagens beste tid for å oppleve maks sterke strømninger. For meg var det også en god opplevelse at jeg kunne være på dekk hele tiden uten å hoste. Det kunne jeg ikke på fergene i Nordland i fjor sommer. Så jeg er fornøyd med de nye astmamedisinene!

https://en.wikipedia.org/wiki/Naruto_whirlpools

http://www.travel-around-japan.com/k82-02-naruto-whirlpools.html

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Turist i Japan og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.