På besøk og sightseeing på Awaji-øya

I Japan fins det muligheter til å eie en leilighet for en fast bestemt periode av året (timesharing). Ekteparet Kuroda (kona er medlem av Ako menighet) eier en slik leilighet på øya Awaji en uke i februar hvert år (i bygningen på bildet t.v.).

De har invitert meg før også, men først i år passet det for meg å besøke dem der. Jeg drog dit en søndag ettermiddag og returnerte tirsdag.

Utsikten fra rommet mitt i 5. etasje mot Seto Naikai (innlandshavet) var upåklagelig! (under t.v.) Kort vei til stranden. Men februar er ikke akkurat bademåned.

          

Awaji er kjent for takstein. Rundt omkring var det skulpturer laget av takstein.

Her: på stranden nedenfor feriehus-blokken.

         

Leilighetene er fullt møblert,  t.o.m. med piano.

Håndklær på badet og oppredde senger når man ankommer. Og man reiser derfra uten å vaske det. En vaskemaskin på badet gjør det dog mulig å vaske klær om man ønsker.

Kjøkkenet er fullt utstyrt for matlaging.Vi spiste allikevel flere måltider ute. (Jeg hadde med hjemmebakt brød til frokost og en pose twist som takk for meg.)

Her koser vi oss med østers til middag. Grillede østers (i mikrobølgeovnen) over t.h. Innbakte østers (øverst på bildet under). Skjellsuppe. En liten kjøttrett nederst t.h. Ris og grønnsaker.

En japansk middag (washoku) skal bestå av litt av hvert, og med både kjøtt og sjømat i samme måltid. Dette var en enkel middag, i følge fruen.

Awaji er kjent for dokketeater.

Vi overvar en forestilling, men fotografering var da forbudt. Etterpå, derimot, ble vi ønsket velkommen til å la oss fotografere sammen med en dokke.

Folk kledd i svarte klær beveger dokkene bakfra. Ca. tre personer er i sving pr. dokke for å få beveget både kropp og munn. Dokkene beveger seg ettersom en forteller dramatiserer historien, et lokalt sagn fra gamle dager. En annen person spiller shamisen (et strenge-instrument) som bakgrunnsmusikk.

Denne dokketeatertradisjonen er over 400 år gammel. Både kvinner og menn beveger dokkene. På YouTube kan du få et lite innblikk i hvordan dette dokketeateret foregår:

Mer informasjon om dokketeateret på Aawaji:

http://jorurikaido.com/en/s_awaji.html

http://awajiningyoza.com/study/en/

På hjemveien (tirsdag) oppsøkte jeg Awaji lutherske kirke (VJELK). Dette kirkebygget ble innviet i 2014. Det er finske misjonærer fra FLM som har bygd opp menigheten.

Jeg fikk en liten omvisning inne. Stilig kirkerom!

         

Et praktisk kirkebygg!

Jeg likte stolene! De var visst en gave til innvielsen av kirkebygget fra en ikke-kristen mann. Jeg forstod det slik at han eier bedriften som laget stolene. Denne mannen kommer visstnok til kirken ved spesielle anledninger.

Den finske misjonæren fortalte meg at det samles mellom 20 og 30 til gudstjeneste om søndagene.

 

Dette innlegget ble publisert i Kultur, Turist i Japan, Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..