Konferanse, snø og jordskjelv

Kanskje er dette en uvanlig sammensetning av temaer, men det summerer nå i hvert fall opp mine siste 48 timer.

Konferanse

Fra 4. april til 8. april var vi samlet til den årlige misjonærkonferansen på Hiruzen Bible Camp. Vi var sammen med Frikirkens misjonærer, som kom reisende helt fra Nagoya. Noe program hadde vi felles, og noe hver for oss.

Foto: Marius Bergersen

Gjestene fikk sitte på stoler: f.v. ekteparet Pokka fra FLOM, Harald Endresen fra NOREA, Tarjei Løvik fra Region Midt-Norge (NLM), regionleder Olav Vestbøstad fra NLMs hovedkontor og ekteparet Magerøy. Liv Bakke Magerøy er stedlig representant i Japan.

Konferansen blir det mer å lese om på nlm.no (NLM Japan) så fort jeg får tid å skrive.

Snø

Før jeg drog til Hiruzen 4. april, tok jeg meg en rask fjelltur her i Ako i knebukse og kortermet sportstrøye – og svettet i over 20 grader!

Siste morgenen på Hiruzen så bilen min slik ut. Heldigvis var snøen smeltet innen jeg skulle kjøre hjemover.

Jordskjelv

Jeg var ganske sliten og trøtt etter konferansen, og gledet meg til en god natts søvn i egen seng. Men kl. 01.32 ble jeg vekket av et jordskjelv. Det var ikke sterkt, så jeg skyndte meg ikke ut av sengen for å komme i sikkerhet. Men jeg hadde behov for å finne ut hvor jordskjelvet var før jeg la meg til å sove igjen, så jeg stod opp og slo på tv. Var det et svakt ett i nærheten, eller var jeg i utkanten av et sterkt jordskjelv lenger unna? Det siste viste seg å være tilfelle.

Jeg ble ganske forskrekket da jeg fant ut hvor jordskjelvet var: i vestre del av Shimane fylke med senter i Oda! (Der det er et kryss på bildet under her.)

Jeg bor der det er et tre-tall nær kanten ca. midt på høyre side av bildet.

På bildet under ser du NHKs informasjon om alle jordskjelvene i Oda med styrke over 3 på japansk skala mellom kl. 01.32 og 06.38. (M = magnitude, altså tallene på Richters skala.) Jeg våknet bare av det sterkeste. Styrken var bare 3 på den japanske skalaen her i Ako. Det tilsvarer vel 3,9 på Richters skala.

Jeg hadde lyst til å ringe både den ene og den andre i Oda og Nima for å høre hvordan de hadde det, men hadde ikke mot til å ringe folk midt på natten. Neste morgen kom e-poster med informasjon fra VJELKs kontor i Kobe og «worker mail» før jeg rakk å ringe noen.

Den nye pastoren i Oda fra april, Kajinishi, skrev at verken kirkebygningene i Oda og  Nima  eller medlemmene hus er ødelagt, og ingen er skadet. Men i kirken i Oda har en blomstervase og noe service m.m. falt på gulvet og blitt ødelagt. Bibler er falt ut av bokhyllene. I byen for øvrig er noen hundre hus skadet. Særlig gjelder det hus med takstein. Her og der er asfalten blitt som brukne sjokoladebiter. I følge NHK-nyhetene nå i kveld er 6 personer skadet, men ingen er døde. I deler av Oda har de ikke vann i springen, og noen steder mistet de strømmen en stund.

Jeg har snakket med noen i Nima, som jo er en del av Oda. En dame sa det var ekstra skummelt fordi det var natt og fordi det samtidig var regn, sterk vind, torden og lyn.

Ellers var jordskjelvet nokså sterkt i Izumo også. (Der det står 5- på kartet.) I følge «worker mail» fra pastor Sema i den lutherske kirken i Izumo, er kirkebygningen og medlemmenes hus i orden der også.

Fare for nye skjelv er størst den første uken etterpå. Så kanskje noen vil være med og be for Oda, Nima og Izumo menigheter og for alle som bor i Shimane fylke?

#############

PS. Jeg bodde og arbeidet i Nima i to 6 års perioder (2001 – 07, 2008 – 14). Jeg hjalp også noe til i Oda menighet.

Dette innlegget ble publisert i Jordskjelv og tsunami, Nima, NLM Japan og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Konferanse, snø og jordskjelv

 1. Margit Irene Nordheim sier:

  Takk for at du orienterer om dette. Så noe på facebook, så jeg var litt orientert. Ber om at dere må være trygge og at ikke noe vondt må skje! Ha en god uke!

  Hilsen Margit

 2. Tusen takk for din orientering, Kari. Tenker og ber for deg og ditt arbeid. Gratulerer med dagen du hadde ikke mars. Det må vera skummelt å bu der det er så fare for jordskjelv. Men Gud er med over alt. Takk og lov!!! Klem fra Olaug.

 3. Marit nordhaug sier:

  Hei Kari.
  Interessant å følge deg på bloggen.
  Så gratulerer jeg med ovestått bursdag.
  Vi har bursdag samme dag
  Hilsen Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..