Overraskelse i nabolaget

En kveld i slutten av oktober i fjor ringte det plutselig på døra. Utenfor stod en mann, som var ute og luftet hunden sin. Han pekte på oppslagstavla utenfor kirken og lurte på om han kunne få begynne i en av engelskklassene mine.

Vi snakket litt fram og tilbake om hva vi gjør i klassen. Jeg nevnte blant annet at vi ikke bare hadde engelsk, men også et kvarter med bibelstudium utfra japansk bibel.

–  Jeg er egentlig kristen jeg, svarte mannen, og fortalte at moren hans var kristen, og at han derfor hadde gått på søndagsskolen da han var liten. Ja, han hadde vært med til kirken siden han befant seg i mors mage.

–  Jammen da må du jo komme hit på søndag også, utbrøt jeg.

–  Jeg har ikke vært på gudstjeneste på mange, mange år, svarte mannen. – Jeg sluttet å gå i menigheten min i Osaka.

–  Det gjør ingenting, svarte jeg. – Du er hjertelig velkommen!

Mannen kom både til engelskklassen på tirsdags kveld og til gudstjenesten følgende  søndag.  Her: sammen med tirsdags-klassen på besøk hos meg siste gangen før jul.

Det viste seg at mannen, Koichi Sunabe, er veldig musikalsk. Dermed plumpet jeg i februar ut med spørsmålet: kan du spille noe på påskegudstjenesten? Joda, det var greit!

Det ble opptakten til en annerledes påskegudstjeneste – med musikkprogram!

Sunabe var både gitarsolist med kirkekoret (over), og spilte den kjente pasjonskoralen «O hode, høyt forhånet» (Paul Gerhardt) med variasjoner  på blokkfløyte sammen med organisten (under).

Han er også blitt syngende medlem i kirkekoret.

Kawakubo, som tidligere var lærer i sang, piano og musikk på en høyskole i Himeji, er nå pensjonist og kommer en søndag i måneden til Ako lutherske kirke for å drive kirkekoret. Da jeg spurte henne om hun kunne spille noe sammen med Sunabe til påske, ble hun så begeistret for ideen om en gudstjeneste med påskemusikk at hun sa ja med en gang. I tillegg foreslo hun å spørre et par av sine tidligere elever om å synge og spille. Det ble både utdrag fra Händels Messias («I Know that my Redeemer Liveth») og mye annen skjønn sang og musikk! En fantastisk påkegudstjeneste!

Her: Ekteparet Harada (piano og cello) og Reiko Hirano (sopran) i aksjon.

Før påske delte vi ut hundrevis av innbydelser i postkassene i kirkens nabolag og sendte brev til mange. Kirken var fullsatt – i alt 38. Der i blant flere av engelskelevene mine. Jeg talte over temaet «Påskens glede» – beregnet på ikke-kristne.

I Japan er det vanlig å dra til en park og spise (og ofte drikke) under sakura-trærne når de  blomstrer. Det kalles hanamiDa påskegudstjenesten var over, arrangerte «Josef» (kirkens mannsgruppe)  hanami rett utenfor inngangen. Sunabe var med. Han har funnet sin plass i menigheten!

Kvinnegruppen «Sharon» var ikke like oppfinnsom. Men noen av oss drog til en restaurant for å spise lunsj sammen. Nr. 2 f.h. er Kawakubo, hun som driver kirkekoret.

***********

Også Sunabes kone er kristen. Nå kommer ekteparet sammen hver søndag til gudstjeneste. De flyttet inn i nytt hus i nabolaget i fjor vår – etter at han ble pensjonist. Tenk det, et kristent ektepar som bor bare noen få hundre meter fra kirken!  Menigheten takker Gud for denne Guds overraskelse i nabolaget!

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Overraskelse i nabolaget

  1. Marit Nordhaug sier:

    Kjekt å høre Kari.

  2. Anna-Maija Uski sier:

    Thank you very much for good tidings! Greetings to the whole congregation! Also from my husband Jaakko!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..